Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 20. marca 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
300 ml |
|
50 g |
|
2 ks stredná |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 strúčiky |
|
|
|
Knedle: | |
1 ks |
|
4 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
200 ml |
|
2 ks stredná |
|
|
|
|
Postup
-
1
Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie kocky.
- 2
Dve stredne veľké cibule nakrájame na kocky a upražíme na masle. Pridáme hladkú múku, urobíme zápražku a zalejeme vývarom. Pridáme smotanu a varíme pomaly pol hodiny. Dochutíme soľou a korením. Potom pridáme nakrájané žalúdky a dovaríme asi 15 minút. Na záver pridáme cesnak a najemno nakrájanú jarnú cibuľku.
- 3
Knedle: Rožky nakrájame na kocky, dáme ich vysušiť do rúry zohriatej na 120 °C na 15 minút. Z hrubej múky, mlieka, vajca a kypriaceho prášku pripravíme cesto, do ktorého pridáme orestovanú cibuľu a slaninu, rožky a nasekanú petržlenovú vňať.
- 4
Cesto vymiešame dohladka, urobíme z neho malé guľky, ktoré povaríme vo vriacej vode 5 minút z každej strany. Keď sú hotové, vytiahneme ich a potrieme troškou oleja.
Tiež žalúdky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak, tie knedle sa páčia aj mne, ale žalúdky by som nerobila so smotanou......
kucharke ale teraz som si vsimol, ze to je kuchar profesional. Malo ma to trknut hned pri tom "zapravane". Maj sa krasne.