Morčacie žalúdky
Morčacie žalúdky

Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou

Matej Homola
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 20. marca 2019
Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
150 minút
príprava

Suroviny

800 g
300 ml
50 g
2 ks stredná
3 strúčiky
Knedle:
1 ks
4 ks
200 g
100 g
1 bal.
200 ml
2 ks stredná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie kocky.

  2. 2

    Dve stredne veľké cibule nakrájame na kocky a upražíme na masle. Pridáme hladkú múku, urobíme zápražku a zalejeme vývarom. Pridáme smotanu a varíme pomaly pol hodiny. Dochutíme soľou a korením. Potom pridáme nakrájané žalúdky a dovaríme asi 15 minút. Na záver pridáme cesnak a najemno nakrájanú jarnú cibuľku.

  3. 3

    Knedle: Rožky nakrájame na kocky, dáme ich vysušiť do rúry zohriatej na 120 °C na 15 minút. Z hrubej múky, mlieka, vajca a kypriaceho prášku pripravíme cesto, do ktorého pridáme orestovanú cibuľu a slaninu, rožky a nasekanú petržlenovú vňať.

  4. 4

    Cesto vymiešame dohladka, urobíme z neho malé guľky, ktoré povaríme vo vriacej vode 5 minút z každej strany. Keď sú hotové, vytiahneme ich a potrieme troškou oleja.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
To jedlo znie tak obyčajne, keby si tam nedala to "zaprávané" ale vyzera velmi, velmi dobre. Som presvedceny ze aj chuti dobre.

Pridaj komentár k receptu: