Morčacie žalúdky
Morčacie žalúdky

Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou

Matej Homola
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 20. marca 2019
Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
150 minút
príprava

Suroviny

800 g
300 ml
50 g
2 ks stredná
3 strúčiky
Knedle:
1 ks
4 ks
200 g
100 g
1 bal.
200 ml
2 ks stredná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie kocky.

  2. 2

    Dve stredne veľké cibule nakrájame na kocky a upražíme na masle. Pridáme hladkú múku, urobíme zápražku a zalejeme vývarom. Pridáme smotanu a varíme pomaly pol hodiny. Dochutíme soľou a korením. Potom pridáme nakrájané žalúdky a dovaríme asi 15 minút. Na záver pridáme cesnak a najemno nakrájanú jarnú cibuľku.

  3. 3

    Knedle: Rožky nakrájame na kocky, dáme ich vysušiť do rúry zohriatej na 120 °C na 15 minút. Z hrubej múky, mlieka, vajca a kypriaceho prášku pripravíme cesto, do ktorého pridáme orestovanú cibuľu a slaninu, rožky a nasekanú petržlenovú vňať.

  4. 4

    Cesto vymiešame dohladka, urobíme z neho malé guľky, ktoré povaríme vo vriacej vode 5 minút z každej strany. Keď sú hotové, vytiahneme ich a potrieme troškou oleja.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To jedlo znie tak obyčajne, keby si tam nedala to "zaprávané" ale vyzera velmi, velmi dobre. Som presvedceny ze aj chuti dobre.
Mne sa páčia tie slaninové knedľové guľky :-))
@Lakey5 , to komu adresuješ -......keby si tam nedala....?
Inak, tie knedle sa páčia aj mne, ale žalúdky by som nerobila so smotanou......