Mäsový závin
Mäsový závin

Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou

dorenika - fotkadorenika, 9. januára 2024
Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou
Foto: dorenika

Veľmi jednoduché na prípravu a skvelé na ten posledný deň pred nákupom na spotrebovanie akejkoľvek zeleniny. Ja pridám nadrobno posekanú alebo postrihanú zeleninu Zobraziť celý popisVeľmi jednoduché na prípravu a skvelé na ten posledný deň pred nákupom na spotrebovanie akejkoľvek zeleniny. Ja pridám nadrobno posekanú alebo postrihanú zeleninu čo mám v chladničke a vždy to chutí super.

16
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 pláty
500 g mleté
1 ks malá
3 strúčiky
3 ks
1 ks
1 ks
1 hrsť
2 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Zapneme rúru na 180 °C a vyberieme plát lístkového cesta z mrazničky. Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, huby a všetku zeleninu. V mise zmiešame s mletým mäsom, jedným vajíčkom a koreninami. Dáme hojne korenín aké máme radi.

  2. 2

    Pláty lístkového cesta rozkrojíme po dĺžke a potrieme horčicou. Do stredu dáme mäsovú zmes. Cesto preložíme a vytvoríme závin, ktorý prekrojíme na 4 časti a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

    Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou  - obrázok 2
  3. 3

    Minizáviny potrieme rozmiešaným vajcom a dáme piecť na 15 minút. Po 15 minútach zvýšime teplotu na 200 °C a pečieme dokým bude cesto chrumkavé.

    Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou  - obrázok 3
  4. 4

    Podávame samotné alebo so šalátom.

    Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou  - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobre to vyzerá, ale netreba to predtým trochu podusiť, keď tam je aj mäso? Stačí tá chvíľa, kým sa cesto prepečie aj na dopečenie ostatných surovín?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia