Kuracie prsia v kukuričnom kabátiku
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 21. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené a osušené kuracie prsia naplníme zrolovanými plátkami slaniny tak, že čepeľou noža narežeme prsia a vytvoríme vak. Mäso osolíme, okoreníme. Vajcia rozmiešame, kukuričné lupienky podrvíme na menšie kúsky primiešame k nim nastrúhanú citrónovú kôru. V rozmiešaných vajíčkach obalíme prsia, vložíme do kukuričných lupienkov a obalíme. Rukou zľahka lupienky pritlačíme.
- 2
V rozohriatom oleji opečieme, vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a asi 10 minút dopekáme.
- 3
Mrkvu narežeme na tenšie hranolčeky a vo vriacej osolenej vode uvaríme do polomäkka. Ostatnú zeleninu nakrájame na kolieska. V panvici s olivovým olejom opekáme z oboch strán všetku zeleninu. Pred koncom opekania pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, petržlenovú vňať, zľahka premiešame, osolíme a okoreníme. K jedlu odporúčame smotanovú omáčku.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu