Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia v kukuričnom kabátiku

Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 21. marca 2017
Kuracie prsia v kukuričnom kabátiku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

750 g
120 g
2 ks
200 g
400 ml
200 g
200 g
80 g
120 g
20 g
30 g
80 g




Postup

  1. 1

    Očistené a osušené kuracie prsia naplníme zrolovanými plátkami slaniny tak, že čepeľou noža narežeme prsia a vytvoríme vak. Mäso osolíme, okoreníme. Vajcia rozmiešame, kukuričné lupienky podrvíme na menšie kúsky primiešame k nim nastrúhanú citrónovú kôru. V rozmiešaných vajíčkach obalíme prsia, vložíme do kukuričných lupienkov a obalíme. Rukou zľahka lupienky pritlačíme.

  2. 2

    V rozohriatom oleji opečieme, vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a asi 10 minút dopekáme.

  3. 3

    Mrkvu narežeme na tenšie hranolčeky a vo vriacej osolenej vode uvaríme do polomäkka. Ostatnú zeleninu nakrájame na kolieska. V panvici s olivovým olejom opekáme z oboch strán všetku zeleninu. Pred koncom opekania pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, petržlenovú vňať, zľahka premiešame, osolíme a okoreníme. K jedlu odporúčame smotanovú omáčku.

Diskusia k receptu