Králík v šouletu – Králik na zmesi hrachu a krúp
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. októbra 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Jačmenné krúpy a hrach opláchneme pod studenou vodou a dáme variť do osolenej vody. Hotový hrach a krúpy scedíme.
- 2
Medzitým rozporciujeme králika a opečieme na oleji. Králika vyberieme a v tej istej panvici osmažíme nasekanú cibuľu, cesnak a podlejeme trochou vývaru. Vrátime späť králika, dochutíme soľou, korením, majoránom a dusíme domäkka.
- 3
Do zapekacej misy postupne vrstvíme zmes hrachu, krúp a opečené mäso. Dodusíme prikryté v rozohriatej rúre pri 165 °C asi 15 – 20 minút.
Tiež dusený králik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prvá časť názvu je v češtine (a preto šoulet), nakoľko uvedený recept je z časopisu Varecha s podtitulom Tajomstvá českej kuchyne a názvy jedál v ňom boli uvádzané v českom jazyku.