Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 1. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú Slováci pre svojich najbližších. Oslávenca zvykneme potešiť nielen darčekmi, ale aj Zobraziť celý popisTo najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú Slováci pre svojich najbližších. Oslávenca zvykneme potešiť nielen darčekmi, ale aj hostinou, čo si rozumie s jeho obľúbenými chuťami. Dobrým obedom či večerou tak vieme vyjadriť svoju lásku, priateľstvo a úctu. Skrátka, aj blahoželania kráčajú cez žalúdok.
porcie
príprava
Postup
-
1
Gratinované zemiaky: Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Zmiešame so smotanou, s cesnakom, so žĺtkami a s parmezánom. Dochutíme soľou a korením. Zmes prelejeme na pekáč a uhladíme. Pečieme 1 hodinu pri 160 °C prikryté. Potom ešte asi 15 minút odokryté.
- 2
Jahňacie mäso umyjeme a osušíme. Opečieme z každej strany na panvici, osolíme a okoreníme. Potom potrieme horčicou a obalíme v nasekaných pistáciách. Pečieme v rúre pri 170 °C 12 minút. Po upečení mäso prikryjeme alobalom a necháme 10 minút odpočinúť.
- 3
Na panvičke zohrejeme maslo, pridáme bôb, osolíme a krátko orestujeme. Hotové zemiaky rozdelíme na tanier, uložíme mäso a dochutený bôb.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kde to zohnať je jeden problém , ale prečo to má tak vysokú cenu . My by sme si nekúpili kilo jahnaťa za cenu do dvoch eúr živej váhy ako to vyvážajú do cudziny ?