
Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.

Kachní roláda plněná kysaným zelím
Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů a osolíme, opepříme, posypeme zázvorem.

Jahňacie stehno plnené špenátom a šampiňónmi
Keď som sa prvýkrát dostala k jahňaciemu mäsu, hľadala som recepty, ale bola som prekvapená ako málo som ich našla. Tak som experimentovala a vznikol tento recept....

Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias...

Mufloní chrbát v amarantových pukancoch
Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich...

Rumpsteak s tapiokovými zemiakmi
Z vody, octu, cukru, zo soli, z nového korenia, celého korenia a bobkového...

Bravčová panenka s tmavými ringlotami
Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia....

Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke
Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...

Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami
Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v...

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....

Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou
Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie...

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na oleji, vložíme na plech, potrieme syrom mascarpone, do...

Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke
Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.

Špargľová polievka s mäsovými guľôčkami
Z domácej špargľovej polievky môžete pripraviť výdatné jedlo, keď ju dotvoríte mäsovými guľôčkami s karí korením....

Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ...

Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.

Jahňací hrebienok so zeleninou na víne
Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme a sprudka opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Potom...

Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou
Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov...

Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré
Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a...

Plnené jahňacie pliecko so zeleninou a zemiakmi
Plnené jahňacie pliecko so zeleninou dusenou na pare a opekanými zemiakmi.