Kuracie prsia plnené orechmi s hroznovo-vínovou omáčkou
Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 24. júla 2018
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 24. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
50 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na 150 g plátky a naklepeme, zvyšné mäso rozmixujeme so smotanou, soľou, s kurkumou a čiernym korením. Touto zmesou potrieme pláty mäsa a na plnku dáme nasekané vlašské orechy.
- 2
Pripravené mäso zrolujeme, zabalíme do alobalu, poukladáme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 120 °C a pečieme asi 20–30 minút podľa hrúbky rolád.
- 3
Omáčka: V panvici roztopíme lyžicu masla, pridáme cukor a bobuľky hrozna prekrojené na polovice. Všetko spolu karamelizujeme. Keď hrozno začína od karamelu hnednúť, podlejeme ho bielym vínom, necháme chvíľku variť a odstavíme. Do odstavenej omáčky pridáme lyžicu masla a miešame, kým sa úplne neroztopí.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu