Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 13. augusta 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu. Vákuujeme a varíme pri 54 °C aspoň 5 hodín.

  2. 2

    Z mlieka, vajec, múky, zo soli a z nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate vymiešame palacinkové cesto. Na panvici upečieme palacinky z oboch strán.

  3. 3

    Zeleninu pokrájame na malé kocky a spolu s hubami osmažíme na cibuli. Pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie, pretlačený cesnak a oregano. Šampiňóny portobello očistíme, nakrájame na kocky a orestujeme spolu s cibuľou a dochutíme soľou a korením. Zeleninovou zmesou a hubami naplníme palacinky a zrolujeme.

  4. 4

    Po uplynutí času na hodinách sous–vide prístroja vrecká rozrežeme, mäso vyberieme a osušíme. Potom ho dôkladne opečieme z každej strany na panvici alebo grile. Podávame s plnenou palacinkou a zvyšnou zeleninovou zmesou a šampiňónmi.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist