Jahňacie kotlety
Jahňacie kotlety

Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 13. augusta 2019
Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

1 kg
4 vetvičky
Palacinky:
500 ml
3 ks
200 g
Náplň:
100 g
100 g
50 g
50 g
50 g
100 g
10 g
1 g
100 g
400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu. Vákuujeme a varíme pri 54 °C aspoň 5 hodín.

  2. 2

    Z mlieka, vajec, múky, zo soli a z nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate vymiešame palacinkové cesto. Na panvici upečieme palacinky z oboch strán.

  3. 3

    Zeleninu pokrájame na malé kocky a spolu s hubami osmažíme na cibuli. Pridáme paradajkový pretlak, soľ, korenie, pretlačený cesnak a oregano. Šampiňóny portobello očistíme, nakrájame na kocky a orestujeme spolu s cibuľou a dochutíme soľou a korením. Zeleninovou zmesou a hubami naplníme palacinky a zrolujeme.

  4. 4

    Po uplynutí času na hodinách sous–vide prístroja vrecká rozrežeme, mäso vyberieme a osušíme. Potom ho dôkladne opečieme z každej strany na panvici alebo grile. Podávame s plnenou palacinkou a zvyšnou zeleninovou zmesou a šampiňónmi.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
@Habibitaste (13.8.2019 09:08)
Recept je zaujímavý, len tá cena jahňaciny je pre bežného Slováka nezaujímavá, pretože namiesto diétnej jahňaciny si radšej kúpi lacnejší bravčový bôčik, aby sa vyšiel do rodinného rozpočtu. Bohužiaľ, Slováci chovajú jahňatá nie pre Slovákov ale pre Talianov, najväčších odberateľov jahňačiny pred Veľkou nocou


Pridaj komentár k receptu: