Jahňacia roláda
Jahňacia roláda

Jahňacia roláda s kalerábovým pyré

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 24. apríla 2019
Jahňacia roláda s kalerábovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1 kg
100 g
10 g
50 ml
Kalerábové pyré:
500 g
1 ks
2 strúčiky
1 l
50 g




Postup

  1. 1

    Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme mlieko a pridáme očistenú zeleninu. Osolíme a okoreníme. Pridáme cukor a varíme domäkka. Rozmixujeme na pyré a dochutíme.

  2. 2

    Jahňacie stehno umyjeme, očistíme od blán a tuku a rozkrojíme tak, aby sme ho mohli naklepať. Osolíme, okoreníme a naklepeme.

  3. 3

    Rozmixujeme medvedí cesnak, mätu, olivový olej a zmesou potrieme naklepané mäso z vnútornej strany. Mäso skrútime do rolády, ktorú preložíme na alobal, ním mäso pevne zakrútime. Dáme do rúry na plech a pod plech dáme nádobu (ktorá vydrží vyššie teploty) naplenú vodou. Rúru zohrejeme na 80 °C, pečieme 6–8 hodín a kontrolujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia