Jahňacia roláda s kalerábovým pyré
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 24. apríla 2019
šéfkuchár Savoy Restaurantu hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 24. apríla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme mlieko a pridáme očistenú zeleninu. Osolíme a okoreníme. Pridáme cukor a varíme domäkka. Rozmixujeme na pyré a dochutíme.
- 2
Jahňacie stehno umyjeme, očistíme od blán a tuku a rozkrojíme tak, aby sme ho mohli naklepať. Osolíme, okoreníme a naklepeme.
- 3
Rozmixujeme medvedí cesnak, mätu, olivový olej a zmesou potrieme naklepané mäso z vnútornej strany. Mäso skrútime do rolády, ktorú preložíme na alobal, ním mäso pevne zakrútime. Dáme do rúry na plech a pod plech dáme nádobu (ktorá vydrží vyššie teploty) naplenú vodou. Rúru zohrejeme na 80 °C, pečieme 6–8 hodín a kontrolujeme.
Tiež jahňacia roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu