Bravčové koleno so zemiakovou polievkou s kapustnicou
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 19. februára 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
Postup
-
1
Najskôr dáme variť bravčové koleno do kapustnice, do ktorej sme dali očistený cesnak, cibuľu aj so šupkou, celé nové a celé čierne korenie. Koleno varíme na miernom ohni približne 2 hodiny.
- 2
Medzitým očistíme zemiaky a dve tretiny dáme variť do osolenej vody domäkka (vývar zo zemiakov odložíme). Jednu tretinu zemiakov postrúhame, scedíme a tekutú škrobovú časť odložíme. Do postrúhaných zemiakov pridáme múku, vajce, soľ a vymiesime cesto. Z cesta vytvarujeme guľky veľké ako vlašský orech a varíme ich v osolenej vode. Keď sú knedličky uvarené, vyplávajú na povrch. Dierkovanou vareškou ich povyberáme.
- 3
Uvarené zemiaky popučíme. Koleno po uvarení vyberieme z kapustnice a nakrájame na veľké kúsky. Do kapustnice vlejeme škrob zo zemiakov, vývar, v ktorom sa varili zemiaky, smotanu, maslo a dochutíme. Podávame tak, že do stredu taniera dáme roztlačené zemiaky, dookola dáme knedličky, zalejeme polievkou a priložíme uvarené koleno.
Tiež bravčové koleno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu