Kuracina s tekvicou a zeleninou
Foto: podravka
Šošovica, špenát a tekvica sa skvelo hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.
- 2
Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.
- 3
Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.
- 4
Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.
- 5
Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme mangold/špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
- 6
Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.
- 7
Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
samozrejme, že sa to spraviť aj na grile. Fantázii sa medze nekladú :)