Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracina s tekvicou a zeleninou

podravka - fotkapodravka, 10. júla 2017. Komerčný recept.
Kuracina s tekvicou a zeleninou
Foto: podravka

Šošovica, špenát a tekvica sa skvelo hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

4
porcie
70 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
1 PL
2 PL
800 g
60 g
200 g (alebo špenát)
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1/2 ČL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rascu opečieme na panvici, dokým sa neuvoľní aróma, potom ju necháme vychladnúť a rozdrvíme ju v mažiari.

  2. 2

    Červenú cibuľu, cesnak a čili papričku na jemno nakrájame, pridáme kurkumu, 3 lyžice olivového oleja, Ajvar Podravka, štipku soli a poriadne premiešame.

  3. 3

    Stehná bez kože potrieme pripravenou zmesou a necháme marinovať cca 20 minút, zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu.

  4. 4

    Tekvicu ošúpeme, nakrájame na malé kocky, osolíme a opečieme na panvici, aby trošku zmäkla.

  5. 5

    Šošovicu uvaríme v malom množstve vody a oblanšírujeme mangold/špenát. Zmiešame ich dokopy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.

  6. 6

    Kuracie stehná pečieme na 220 °C asi 30 minút.

  7. 7

    Hotovú kuracinu podávame s Ajvarom, šošovicou, špenátom a opečenou tekvicou. Pred podávaním posypeme celý tanier rozdrvenou rascou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Rezinka (10.7.2017 15:19)

samozrejme, že sa to spraviť aj na grile. Fantázii sa medze nekladú :)