Marinovaná hovädzia sviečkovica
Marinovaná hovädzia sviečkovica

Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré fotorecept

Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 5. júla 2019
Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

500 g
Marináda:
20 g
30 g
75 ml
25 ml
10 ml
15 ml
Ostrá ovocná salsa:
100 g
100 g
100 g
100 g
5 ks
z 1 limetky
Batatové pyré:
600 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme marinádu tak, že najemno nasekáme šalotku, koriander, cesnak, pridáme zvyšné suroviny a zamiešame.

    Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V tejto marináde necháme mäso 30 minút marinovať.

    Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ho opečieme sprudka na panvici a dopekáme ho v rúre zohriatej na 75 °C na vnútornú teplotu 58 °C.

    Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ostrá ovocná salsa: Broskyne, jahody, papáju a kivi narežeme na malé kocky, pridáme nasekanú mätu, čili a limetkový list, pokvapkáme limetkou. Premiešame.

    Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Batatové pyré: Cibuľu speníme na oleji, pridáme bataty, zľahka opečieme, zalejeme vodou, osolíme a pridáme korenie, varíme domäkka, pričom sa snažíme tekutiny vyredukovať na minimum. Túto zmes vymixujeme do hladkej hmoty a podľa potreby dochutíme a zjemníme maslom.

    Sviečkovica s ovocnou salsou a batatovým pyré (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu