
Marinované kačacie prsia s pomarančom
Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu...

Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď....

Grilovaný losos so zemiakmi
Aj keď leto je ešte ďaleko ale takéto niečo sa dá pripraviť aj v kuchyni.

Murgh Tikka (predjedlo z kurčaťa)
V receptoch kuchýň Indie sa často stretnete s pojmom garam masala. Nie je to nič tajomné, je to vlastne zmes korenín, mierne opražená, aby sa zvýraznila ich chuť, a pomletá na prášok....

Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...

Kuracie stehná s kapiou
Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí...

Bravčové rebrá à la Východ
Pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrendiencií. Do marinády naložíme rebrá a necháme v chladničke aspoň 24 hodín,...

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Kuracie krídla v jahodovej marináde
Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, ...

Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...

Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády
V kalendári 2023 - 30. týždeň, ma zaujal recept - morčacie prsia v orientálnej marináde. Inšpirovaný predstavou chutného mäsa, som sa rozhodol pre repete....

Marinované kuracie prsia
Samotná príprava tohto jedla je veľmi rýchla. Vyžaduje ale 2-dňové marinovanie mäsa. Má to ale výhodu....

Cviklové carpaccio so syrom a orieškami
Najjednoduchšie a najchutnejšie cviklové carpaccio plné vitamínov....

Pečený marinovaný zajac na smotane
Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.