Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Foto: siuuu
Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem. Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale Zobraziť celý popisKuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem. Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale s odstupom času dávame prednosť pečeným - a toto je najnovší prírastok do zbierky receptov. Sú jednoduché na prípravu aj suroviny a výsledná chuť je skvelá.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
12-16 ks väčšie |
|
6 PL |
|
6 PL rozpustené |
|
3 ČL |
|
3-4 štipky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
z 1 citróna |
|
z 1/2 citróna |
|
Postup
-
1
Krídelká umyjeme, osušíme, odkrojíme tie najmenšie časti, osolíme a uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie.
- 2
V menšom hrnčeku zahrejeme olej a maslo, pridáme med, premiešame, pridáme šafran, necháme pár minút odstáť, aby šafran pustil farbu a chuť. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, postrúhanú kôru, korenie a soľ, dobre premiešame.
- 3
Marinádou ponatierame krídelká z oboch strán a pekáč vložíme do rúry zohriatej na 190 °C. Pečieme cca 45 - 50 minút (podľa veľkosti krídel). Počas pečenia každých 10 minút krídelká potrieme zvyšnou marinádou alebo výpekom, v polovici pečenia otočíme (stále natierame marinádou či výpekom).
- 4
Podávame s prílohou podľa chuti - za mňa buď ryža alebo chrumkavá bagetka či chlebík a čerstvý šalát. Namiesto krídel môžeme použiť spodné alebo aj celé kuracie stehná.
Tiež kuracie krídla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu