Pečený marinovaný zajac na smotane
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, dnes 10:00
foodblog Medové motúzy, dnes 10:00
Foto: Jana Štrbková
Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.
4
porcie
porcie
15 (+ marinovanie) minút
príprava
príprava
105 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Naporciovaného zajaca nasolíme a poukladáme do pekáča.
- 2
V malom hrnci rozohrejeme maslo, pridáme mletú červenú papriku, grilovacie korenie a chvíľu restujeme, kým sa paprika pekne rozvonia. Potom primiešame horčicu.
- 3
Horčicovou marinádou zajaca dobre potrieme, pekáč zakryjeme potravinovou fóliou a necháme dve hodiny v chlade marinovať.
- 4
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Z pekáča odložíme potravinovú fóliu, prikryjeme vrchnákom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 60 minút. Mäso priebežne potierame výpekom.
- 5
Po hodinke odokryjeme, zalejeme osolenou smotanou a pečieme ešte 45 minút.
Tiež zajac:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu