Pečený zajac
Pečený zajac

Pečený marinovaný zajac na smotane

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, dnes 10:00
Pečený marinovaný zajac na smotane
Foto: Jana Štrbková

Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.

4
porcie
15 (+ marinovanie) minút
príprava
105 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
150 g
2 ČL
1 ČL
5 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Naporciovaného zajaca nasolíme a poukladáme do pekáča.

  2. 2

    V malom hrnci rozohrejeme maslo, pridáme mletú červenú papriku, grilovacie korenie a chvíľu restujeme, kým sa paprika pekne rozvonia. Potom primiešame horčicu.

  3. 3

    Horčicovou marinádou zajaca dobre potrieme, pekáč zakryjeme potravinovou fóliou a necháme dve hodiny v chlade marinovať.

  4. 4

    Rúru vyhrejeme na 200 °C. Z pekáča odložíme potravinovú fóliu, prikryjeme vrchnákom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 60 minút. Mäso priebežne potierame výpekom.

  5. 5

    Po hodinke odokryjeme, zalejeme osolenou smotanou a pečieme ešte 45 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia