Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády fotorecept

sracz - fotkasracz, 8. augusta 2023
Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády (fotorecept)
Foto: sracz

V kalendári 2023 - 30. týždeň, ma zaujal recept - morčacie prsia v orientálnej marináde. Inšpirovaný predstavou chutného mäsa, som sa rozhodol pre repete. Zobraziť celý popisV kalendári 2023 - 30. týždeň, ma zaujal recept - morčacie prsia v orientálnej marináde. Inšpirovaný predstavou chutného mäsa, som sa rozhodol pre repete. Morčacie mäso som nemal, ale kuracie stehná bez kostí a kože predstavujú „na betón“ adekvátnu náhradu. Nemal som však kurkumu, korenie garam masala, ani semienka horčice. So mnou „nevydžube“ nikto. Urobil som marinádu svoju, s práškovým turmerikom, cesnakovo-cibuľovým Nahrin práškom a plnotučnou horčicou Liptov. No a „šmakovalo bezva“!

4-6
porcie
12-15 (+ marinovanie minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-6 ks (bez kostí a kože)
Marináda:
1 KL (Nahrin)
1 ML (prášok)
1 KL
1 ČL
1 ČL
1 KL (Chicago)
1 PL (Liptov)
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Začal som marinádou, ktorú som nazval ČKD - Čo Komora Dala (ale môže byť aj ČSN - Čo Sa Nájde). Do misy som nasypal cesnakovp-cibuľový prášok Nahrin, turmeric prášok, karí korenie, kajenskú papriku, mletý koriander a korenie na steak Chicago.

    Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridal som plnotučnú horčicu a jednoduchý olivový olej (teda nie extra panenský), dôkladne zmiešal, vložil kúsky (asi 5x5 cm, ale môžu byť aj väčšie, poprípade v celku) pokrájaných dočistených horných častí kuracích stehien, dobre premiešal.

    Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z zakryté celofánovou fóliou som vložil na noc do chladničky (ak vás čas kope do „zadnej časti tela“, stačí aj na pár hodín).

    Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň už stačilo iba rozpáliť panvicu a vložiť do nej namarinované mäso,

    Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podľa chuti ho osoliť a

    Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    počas nepretržitého miešania, bez „podmastenia“, opiecť.

    Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď mäso „pustilo“ šťavu, prikryl som ho a asi 6-7 minút dodusil.

    Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Opečené kúsky kuracích stehien som podával s pečenými batatami a ružičkovým kelom, ale určite by neboli „na zahodenie“ s ryžou či zemiakovou kašou, alebo zeleninovým šalátom.

    Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Atmosféru obeda spríjemnila kytica bielych kvetov pre moju krajšiu, lepšejšiu a nežnejšiu „1/2-ovečku “; podľa môjho vzácneho priateľa pána MUDr. Janka Michalka „ňeška už každy smarkaty ma šedzemdzešat-pejc!“

    Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto marinovanie mám rada, čo má človek poruke, alebo teda v chladničke či v špajzi, môže doň použiť. A ja som tiež dnes pripravovala kuracie kúsky na zajtra, ale prsia, budem robiť niečo ako perkelt na hubách a zelenine, a z tých bočných prsných svalov (panenky) som nakrájala pásiky a dala do marinády, bude zasa k večeri.....
1x sracz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia