Kuracie krídla v jahodovej marináde

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 22. mája 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kuracie krídla v jahodovej marináde Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, a tá naša nepotrebuje veľa cukru. Preto s „kráľovnou ovocia“ rád experimentujem nasladko i naslano, napríklad v pácoch či dipoch.

4
porcie
25 min
príprava
40 min
na 170 °C

Suroviny

800 g
500 g
2 ks
3 strúčiky
1 KL
 trocha
 štipka
300 g (niva)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr rozmixujeme avokádo s cesnakom, octom, so zázvorom a s hnedým cukrom. Pridáme polovicu jahôd, rozmixujeme a zmesou namarinujeme kuracie krídelká. Marinujeme minimálne 12 hodín v chladničke.

  2. 2

    Potom kuracie krídla uložíme na naolejovaný plech, osolíme, okoreníme, a posypeme chia semienkami, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme zvyšnú časť nakrájaných jahôd.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 170 °C 40 minút. Po upečení posypeme modrým syrom. Odporúčanou prílohou je jazmínová ryža.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist