Pečené kuracie krídelká
Pečené kuracie krídelká

Kuracie krídla v jahodovej marináde

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 22. mája 2017
Kuracie krídla v jahodovej marináde
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, a tá naša nepotrebuje veľa cukru. Preto s „kráľovnou ovocia“ Zobraziť celý popisKeď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, a tá naša nepotrebuje veľa cukru. Preto s „kráľovnou ovocia“ rád experimentujem nasladko i naslano, napríklad v pácoch či dipoch.

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

800 g
500 g
2 ks
3 strúčiky
1 KL
 trocha
 štipka
300 g (niva)




Postup

  1. 1

    Najskôr rozmixujeme avokádo s cesnakom, octom, so zázvorom a s hnedým cukrom. Pridáme polovicu jahôd, rozmixujeme a zmesou namarinujeme kuracie krídelká. Marinujeme minimálne 12 hodín v chladničke.

  2. 2

    Potom kuracie krídla uložíme na naolejovaný plech, osolíme, okoreníme, a posypeme chia semienkami, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme zvyšnú časť nakrájaných jahôd.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 170 °C 40 minút. Po upečení posypeme modrým syrom. Odporúčanou prílohou je jazmínová ryža.

Diskusia k receptu

stanci11
tak toto si vôbec neviem predstaviť ako by finálne chutilo, zaujímavé :)
katka75
Zaujimave, ale mozno to aj vyskusam. Vsak aj rebarboru pouzivam pod maso, jahody mozu byt podobne este aj s kuskom sladkosti /a chrumkavosti od zapecenych semiacok/ a ani ananas sa vobec "nebije" s cesnakom, tak by mohli byt dobre aj jahody. Jedine by som asi tu Nivu vynechala.
ziegelfeld1968
@Radox1 (23.5.2017 08:52)

Celé je to akési zabité. Ten recept mi pripadá ako od kuchára Jirku Babicu, ktorý predtým ako sa stal "kuchárom"predával bycikle.Pohlreich by si zgustol na tomto šéfkuchárovi.
zivestriebro
Kým neochutnáte, naozaj nemôžete vedieť. Okrem toho to niekomu môže chutiť, inému nie... ako všetko. Veď stačí obyčajný šnicel. Niekto odreže všetky mastné kúsočky, iný ich má najradšej. Dtto koleno - niekto mäso a iný kožu, niekto krídla, iný trtol, niekto kôprovú omáčku a ja "du blejt, velebnosti"... :-)