Kuracie krídla v jahodovej marináde
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 22. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, a tá naša nepotrebuje veľa cukru. Preto s „kráľovnou ovocia“ Zobraziť celý popisKeď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, a tá naša nepotrebuje veľa cukru. Preto s „kráľovnou ovocia“ rád experimentujem nasladko i naslano, napríklad v pácoch či dipoch.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Najskôr rozmixujeme avokádo s cesnakom, octom, so zázvorom a s hnedým cukrom. Pridáme polovicu jahôd, rozmixujeme a zmesou namarinujeme kuracie krídelká. Marinujeme minimálne 12 hodín v chladničke.
- 2
Potom kuracie krídla uložíme na naolejovaný plech, osolíme, okoreníme, a posypeme chia semienkami, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme zvyšnú časť nakrájaných jahôd.
- 3
Pečieme pri teplote 170 °C 40 minút. Po upečení posypeme modrým syrom. Odporúčanou prílohou je jazmínová ryža.
Tiež kuracie krídelká:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Celé je to akési zabité. Ten recept mi pripadá ako od kuchára Jirku Babicu, ktorý predtým ako sa stal "kuchárom"predával bycikle.Pohlreich by si zgustol na tomto šéfkuchárovi.