Pečené kuracie prsia s jahodovou salsou
Pečené kuracie prsia s jahodovou salsou

Kuracie prsičká s jahodovo-bazalkovou salsou

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 24. mája 2017
Kuracie prsičká s jahodovo-bazalkovou salsou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g (s kožou a kosťou)
200 ml
100 ml
250 g
100 ml
2 PL
30 g




Postup

  1. 1

    Olej, sójovú omáčku, soľ, korenie, rascu, sezamové semienka a med zmiešame vo väčšej mise, pridáme kuracie prsia a necháme 24 hodín marinovať.

  2. 2

    Na plech uložíme namarinované kuracie prsia kožou navrch a pečieme pri teplote 180 °C 30 minút.

  3. 3

    Jahody očistíme, nakrájame na kocky, pridáme olivový olej, štipku soli a nasekanú čerstvú bazalku. Takto pripravenou salsou potrieme upečené kuracie prsia a podávame.

Diskusia k receptu

staflik
@Redakcia (24.5.2017 15:50)

Aj tak vtipné označenie na recept, nie veľmi používané. Z pŕs sa stali prsičká :-)
evanaaa
Zaujímavé, aj ja som chcela pripomenúť, že sú prsíčka, a nie prsičká, ale ako vidno, od mojich školských čias sa to zmenilo:) A k receptu - marinované kuracie prsia robievam občas, vždy s inými surovinami, ale nikdy nie s ovocím, na tú kombináciu si nemôžem navyknúť, možno aj pre moju škodu......jahody radšej zjem zvlášť.
zivestriebro
Prsia so salsou... mne sa jemnejšie a ľubozvučnejšie zdajú tie prsičká či prsíčka (to by mi už bolo jedno)...
2michal
Prsičkááááááááá aj s rúčkou na jednoduchšie okusovanie pre kanibalov.Na fotografii je jasné stehno, to má od pŕs ďaleko.
radost
@2michal (25.5.2017 06:28)

môžu to byť vnady s časťou krídelka-preto kosť..si myslím...:-)
arnilka
@Radox1 , samozrejme máš pravdu.
Niektorí varecháči to považujú dokonca za kuracie stehno lokalizované na prsiach !!! Nesmej sa, to som sa tu na vareche nedávno dočátala ha ha ha ha