Pečené kuracie prsia s jahodovou salsou
Pečené kuracie prsia s jahodovou salsou
Kuracie prsičká s jahodovo-bazalkovou salsou
Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 24. mája 2017
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 24. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Olej, sójovú omáčku, soľ, korenie, rascu, sezamové semienka a med zmiešame vo väčšej mise, pridáme kuracie prsia a necháme 24 hodín marinovať.
- 2
Na plech uložíme namarinované kuracie prsia kožou navrch a pečieme pri teplote 180 °C 30 minút.
- 3
Jahody očistíme, nakrájame na kocky, pridáme olivový olej, štipku soli a nasekanú čerstvú bazalku. Takto pripravenou salsou potrieme upečené kuracie prsia a podávame.
Tiež salsou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
slovo "prsičká" pozname uz dlho:
slovniky.juls.savba.sk/?w=prsicka&s=exact&c=Dbd4&d...
Aj tak vtipné označenie na recept, nie veľmi používané. Z pŕs sa stali prsičká :-)
môžu to byť vnady s časťou krídelka-preto kosť..si myslím...:-)
je to kuracie prso s krídlom,volá sa to supreme.
Niektorí varecháči to považujú dokonca za kuracie stehno lokalizované na prsiach !!! Nesmej sa, to som sa tu na vareche nedávno dočátala ha ha ha ha