Pečené kuracie prsia s jahodovou salsou
Pečené kuracie prsia s jahodovou salsou

Kuracie prsičká s jahodovo-bazalkovou salsou

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama**** v Trenčianskych Tepliciach, 24. mája 2017
Kuracie prsičká s jahodovo-bazalkovou salsou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g (s kožou a kosťou)
200 ml
100 ml
250 g
100 ml
2 PL
30 g

Postup

  1. 1

    Olej, sójovú omáčku, soľ, korenie, rascu, sezamové semienka a med zmiešame vo väčšej mise, pridáme kuracie prsia a necháme 24 hodín marinovať.

  2. 2

    Na plech uložíme namarinované kuracie prsia kožou navrch a pečieme pri teplote 180 °C 30 minút.

  3. 3

    Jahody očistíme, nakrájame na kocky, pridáme olivový olej, štipku soli a nasekanú čerstvú bazalku. Takto pripravenou salsou potrieme upečené kuracie prsia a podávame.

Diskusia k receptu

staflik
@Redakcia (24.5.2017 15:50)

Aj tak vtipné označenie na recept, nie veľmi používané. Z pŕs sa stali prsičká :-)
evanaaa
Zaujímavé, aj ja som chcela pripomenúť, že sú prsíčka, a nie prsičká, ale ako vidno, od mojich školských čias sa to zmenilo:) A k receptu - marinované kuracie prsia robievam občas, vždy s inými surovinami, ale nikdy nie s ovocím, na tú kombináciu si nemôžem navyknúť, možno aj pre moju škodu......jahody radšej zjem zvlášť.
zivestriebro
Prsia so salsou... mne sa jemnejšie a ľubozvučnejšie zdajú tie prsičká či prsíčka (to by mi už bolo jedno)...
2michal
Prsičkááááááááá aj s rúčkou na jednoduchšie okusovanie pre kanibalov.Na fotografii je jasné stehno, to má od pŕs ďaleko.
radost
@2michal (25.5.2017 06:28)

môžu to byť vnady s časťou krídelka-preto kosť..si myslím...:-)
arnilka
@Radox1 , samozrejme máš pravdu.
Niektorí varecháči to považujú dokonca za kuracie stehno lokalizované na prsiach !!! Nesmej sa, to som sa tu na vareche nedávno dočátala ha ha ha ha

Zaujímavé video z archívu TV Varecha