
Kysnuté srdiečko s medom
Pečenie je hra a o vianočnom to platí zvlášť. Jej pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy a...

Kysnuté rožky s nivou a párkami
Jednoducho toto sa oplatí vyskúšať. Plnené rožky vhodné na cesty, deťom do školy, na...

Vianočný mangový chlebík
Idú sviatky a tak by som sa rada podelila o môj recept na vianočný mangový chlebík...

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...
Bezlepkové moravské koláče s tvarohom a čučoriedkami
Pali, víťaz show Pečie celé Slovensko 4, pre vás pripravil tradičnú sladkú dobrotu v bezlepkovej verzii....

Hrnčekový chlebík s chrumkavou kôrkou
Hrnček používame 250-300 ml. Všetko dáme do jednej misy - 1, 5 hrnčeka hladkej múky, ...

Chlieb so sušenými slivkami
Tento chlebík sa výborne hodí na raňajky alebo večeru. Natretý maslom alebo lekvárom, ale aj...

Kysnutá bábovka s orechovo-makovou plnkou
Z teplého mlieka, 10 g cukru a rozmrveného droždia vymiešame kvások v menšej miske. Prekryjeme a necháme zhruba 15...

Slaný veniec so zemiakovou plnkou
Aj keď kolegovia radi zjedia sladké koláče, keďže sú to takmer výlučne muži, takéto lahôdky im predsa len chutia najviac....

Švédske semle
Táto švédska pochúťka sa konzumuje iba raz za rok a to na "Semla dagen" - švédsky názov pre Fettisdagen (Tučný utorok)...

Vianočka
Cesto je jemné a vianočka kysne a pečie sa v malom vyššom pekáčiku. Ja som použila...

Bezlepkové plnené listy
Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť.

Výborný pórový koláč z kysnutého cesta
Zmena nezaškodí. Čo tak pripraviť z póru slaný koláč?...
Bezlepková pletená vianočka
V tomto video-recepte vám ukážeme, ako si jednoducho pripraviť bezlepkovú pletenú vianočku z našej zmesi Liana...

Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...

Celozrnné žemle cez noc
Cesto dám kysnúť cez noc a ráno z neho potom pečiem čerstvé žemličky na raňajky....

Maková špirála
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a nastrúhanou citrónovou kôrou....

Rožky ako z pekárne
Pripravíme kvások: V miske zmiešame vlažnú vodu (180 ml), mlieko (120 ml), sušené droždie (7 g)...

Langoše
Vo vlažnom mlieku s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. V mise zmiešame múku, ...

Flámske vafle
Nadýchané vafle vo Flámsku jedli už v stredoveku. Neskôr ich premenovali na bruselské vafle.

Opekance s makom
V tradičnej slovenskej kuchyni sú opekance alebo aj bobaľky, ako sa im niekde hovorí, súčasťou...

Chlebík so sušeným ovocím
Do cesta môžete zapracovať rôzne druhy sušeného ovocia, napríklad čučoriedky a višne....

Pizza calzone s tekvicovou plnkou
Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa...
Bezlepkový luxusný štedrák
Bezlepkový luxusný štedrák podľa Paliho, víťaza Pečie celé Slovensko 4, spája klasické vianočné chute s moderným bezlepkovým pečením....

Hawai pizza slimáky
Kysnuté slimáky s exotickým spojením šunky a sladkého ananásu s paradajkovým pretlakom a mozzarellou...