prazdny

Dubáková polievočka

Bezmäsité jedlá

Polievočku máme od starej mamy a je najobľúbenejšia môjho manžela.

prazdny

Polodivá svinka

Bravčové mäso

Tak som sa zasa chcela inšpirovať, ale ako tak sama seba sledujem, obvykle to dopadne...

prazdny

Mamičkina hríbová polievka

Polievky

Dneska som ju vyskúšala a mala úspech , dúfam že sa nájde niekto kto ju vyskúša a...

prazdny

Špenátová omeleta podľa Mirky Dobiš

Bezmäsité jedlá

Predstavujeme vám ľahkú špenátovú omeletu, ktorú pripravila módna stylistka, blogerka a influencerka Mirka Dobiš.

prazdny

Grilované holubinky

Bezmäsité jedlá

Teď je v lese plno různých holubinek, tak je třeba toho využít. Grilované hlavičky jsou...

prazdny

Roláda z bedlí

Olovrant

Tento receptík som našla, je vynikajúci, vhodný pre všetkých milovníkov húb. Stačí vybehnúť do...

prazdny

Špenátové halušky so syrom

Cestoviny

Špenát (ja používam mrazený) rozmrazíme a vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme oba druhy múky, vajcia, ...

prazdny

Plnená cibuľa

Bezmäsité jedlá

V hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme vetvičky tymiánu, borievky, čierne a zelené korenie a...

prazdny

Krémové ragú z kuriatok s chorizom a hrnčekovou knedľou

Hlavné jedlá

Na masle orestujeme cibuľku, chorizo a cesnak, pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, osolíme,...

prazdny

Pirohy plnené hubami

Bezmäsité jedlá

Najprv si pripravíme plnku. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, speníme nadrobno...

prazdny

Terina z cibuľového chleba s hríbami

Bezmäsité jedlá

Tento recept mám z českého časopisu Žena a kuchyně

prazdny

Kurací hrniec s hlivami a romaneskom

Kuracie mäso

Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na tuku dozlata, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, ...

prazdny

Cibuľový koláč so šampiňónmi, špenátom a s mandľami

Bezmäsité jedlá

Do misky vložíme múku, olivový olej, droždie, vodu, soľ a vypracujeme cesto. Necháme...

prazdny

Zemiaková polievka s hubami z Barčianskej

Večera

Domáca podľa vyše polstoročného receptu. Polievky ma sprevádzali od detstva po celý život....

prazdny

Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke

Hlavné jedlá

Sezóna kozákov začala, tak sme sa ako správni mestskí ľudia vybrali o 17 do lesa a...

prazdny

Polievka z diviny s hubami

Polievky

Mäso vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, očistenú cibuľu...

prazdny

Skladané rizoto s hubami a zeleninovým šalátom

Hlavné jedlá

Veľmi rýchlo som si zvykol na prílohy vo forme teplých šalátov...

prazdny

Zidovský mediteránsky košíček

Bezmäsité jedlá

Ide o veľmi príjemné predjedlo a zároveň aj efektné. Recept pochádza od židov žijúcich v oblasti...

prazdny

Tofu v špenátových listoch so šošovicou, hubami a cesnakovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Tofu dáme medzi papierové obrúsky a na pol hodinu zaťažíme.

prazdny

Hubový pekáč č. 2 - pečený aj so zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Napadlo ma huby piecť spolu so zemiakmi, dopadlo to dobre :-)

prazdny

Rizoto na orientálny spôsob

Bezmäsité jedlá

Neviem či v Oriente poznajú niečo podobné, ale ja toto jedlo tak nazývam.

prazdny

Palacinky zapekané so šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Zostalo mi pár palaciniek z predošlého dňa a keďže som mala chuť niečo s nimi vymyslieť, ...

prazdny

Hliva ustricová na divoko

Hlavné jedlá

Na tuku speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú a nakrájanú hlivu a dusíme...

prazdny

Dusené huby s paprikou

Hlavné jedlá

V rozpálenej masti speníme očistenú cibuľu, ktorú sme nadrobno nakrájali. Pridáme očistené a umyté, ...

prazdny

Hliva s kyslou kapustou a zeleninou

Bezmäsité jedlá

Dostali sme darom poctivú súdkovú kyslú kapustu. Rozlúčka so zimou nemohla dopadnúť lepšie... Menši trs...

prazdny

Bucatini s Nivou

Cestoviny

Rýchle, chutné a sýte jedlo...

prazdny

Hubová vianočná polievka

Polievky

Huby opláchneme, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, osolíme a dáme variť. Varíme domäkka...

prazdny

Mille-Feuille Nabe

Bravčové mäso

Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

prazdny

Zapečené prekladané zemiaky s dubákmi

Večera

Priatelia mi darovali vlastnoručne nazbierané a sušené krásne voňavé dubáky a iné pravé hríby i domácu údenú...

prazdny

Šampiňónovo-fašírková ihla

Obed

Rád experimentujem, toto je môj posledný výtvor

prazdny

Mrazené kozáky brezové s vajíčkami

Bezmäsité jedlá

Lásku k hubárčeniu mi od útleho detstva vštepovala babička po mamke, moja vzácna lady Ann...