Hubové ragú
Hubové ragú

Sírovcové ragú s karí madras

moznodobremoznozle - fotkamoznodobremoznozle, 11. mája 2018

Po vychádzke do lesa za cieľom nájsť sírovce som dlho váhal, ako ho spraviť, keďže som nemal s ním ešte skúsenosti. No po viacerých prečítaných tipoch a receptoch som spravil túto kombináciu a výsledok bol veľmi dobrý.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 hrnček
1 ks
3 ks (3 farby)
na podliatie
1 čl
1/2 čl
1/2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sírovec umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nakrájame na jemno a opražíme do zlata. Pridáme rascu, korenie a po chvíli pridáme sírovec s nakrájanými paprikami. Osmažíme a pridáme karí a chilli. Zalejeme vývarom zarovno. Dochutíme soľou.

  2. 2

    Dusíme zhruba 40 minút. Pridáme smotanu a ďalej podusíme cca 20 minút. Ak je omáčka stále riedka, môžeme zahustiť.

  3. 3

    Hotové ragú som podával s haluškami.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
asi pred 2 rokmi som našiel pekný sírovec, prvýkrát v živote a nevedel som čo s ním až ujo googl mi pomohol, ale tento Tvoj rcp si ukladám, vyskúšam nabudúce
@Moznodobremoznozle (11.5.2018 15:05)

Nasla jsem vloni na Moravě, plakala jsem, byl asi v 5m vysoko! Tak jsem aspon chodila kolem a fotila ho. Ale ten byl! :-) Rozhodně se mi tvuj rc libi, snad na nej nekdy dojde.