Sírovcové ragú s karí madras

Po vychádzke do lesa za cieľom nájsť sírovce som dlho váhal, ako ho spraviť, keďže som nemal s ním ešte skúsenosti. No po viacerých prečítaných tipoch a receptoch som spravil túto kombináciu a výsledok bol veľmi dobrý.

3
porcie
20 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 hrnček
1 ks
3 ks (3 farby)
na podliatie
1 čl
1/2 čl
1/2 čl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Sírovec umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nakrájame na jemno a opražíme do zlata. Pridáme rascu, korenie a po chvíli pridáme sírovec s nakrájanými paprikami. Osmažíme a pridáme karí a chilli. Zalejeme vývarom zarovno. Dochutíme soľou.

  2. 2

    Dusíme zhruba 40 minút. Pridáme smotanu a ďalej podusíme cca 20 minút. Ak je omáčka stále riedka, môžeme zahustiť.

  3. 3

    Hotové ragú som podával s haluškami.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist