Foto: jogal
Polievočku máme od starej mamy a je najobľúbenejšia môjho manžela.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si:
-
2
Najprv si dáme variť dubáky. Bez soli. Očistíme si zemiaky a pokrájame ich na malé kocky. Pridáme k hríbom. Osolíme a mierne okoreníme.
-
3
Kým sa varí pripravíme si drobky. Vajce zmiešame s vodou a hubou múkou tak aby sa cesto dalo drobiť medzi prstami.
-
4
Keď sú zemiaky uvarené tak na 3/4, nadrobenú cestovinu presitkujeme,
-
5
a vsypeme do polievky.
-
6
Za občasného premiešania uvaríme do mäkka.
-
7
Z hladkej múky a oleja si pripravíme zasmažku, ktorú podlejeme studenou vodou a hneď vlejeme do polievky.
-
8
Nakoniec dolejeme vody po vrch hrnca (3 litrový hrniec). Necháme chvíľočku prevrieť, asi 2 minútky.
-
9
Môžme papať, aj keď najlepšia je keď postojí. Do druhého dňa super prejde chuťou a troch zhustne.
Diskusia k receptu