Dubáková polievočka

jogal - fotkajogal, 14. januára 2012
Dubáková polievočka
Foto: jogal

Polievočku máme od starej mamy a je najobľúbenejšia môjho manžela.

8-9
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrste
5 ks strednej veľkosti
1/2 dcl
1 PL
drobky:
1 ks
koľko treba
1/2 dcl vlažná




Postup

  1. 1

    Nachystáme si:

    Dubáková polievočka - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si dáme variť dubáky. Bez soli. Očistíme si zemiaky a pokrájame ich na malé kocky. Pridáme k hríbom. Osolíme a mierne okoreníme.

    Dubáková polievočka - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa varí pripravíme si drobky. Vajce zmiešame s vodou a hubou múkou tak aby sa cesto dalo drobiť medzi prstami.

    Dubáková polievočka - obrázok 3
  4. 4

    Keď sú zemiaky uvarené tak na 3/4, nadrobenú cestovinu presitkujeme,

    Dubáková polievočka - obrázok 4
  5. 5

    a vsypeme do polievky.

    Dubáková polievočka - obrázok 5
  6. 6

    Za občasného premiešania uvaríme do mäkka.

    Dubáková polievočka - obrázok 6
  7. 7

    Z hladkej múky a oleja si pripravíme zasmažku, ktorú podlejeme studenou vodou a hneď vlejeme do polievky.

    Dubáková polievočka - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec dolejeme vody po vrch hrnca (3 litrový hrniec). Necháme chvíľočku prevrieť, asi 2 minútky.

    Dubáková polievočka - obrázok 8
  9. 9

    Môžme papať, aj keď najlepšia je keď postojí. Do druhého dňa super prejde chuťou a troch zhustne.

    Dubáková polievočka - obrázok 9

Diskusia k receptu

cica2
máme radi, tiež robievam, mňam :-)
3sandra3
aj ja milujem dubákovú polievku,,, ale ako tak pozerám na tú Tvoju, hneď by som za ten tanier zjedla... vyzerá super
marcy
jéééj,toto je vianočná polievka mojej rodiny....pridali sme si akurát za hrsť kyslej kapusty už do taniera polievky :o)
kata50
Výborná, veľmi chutná. My ešte máme radi do takejto polievky, cesnak a na koniec majoránku. V lete zase veľa petržlenovej vňate. :-))
izabella929
u nás je hríbovica veľmi obľúbená, ale drobence nedávame, vyskúšam určite.-)
sneica
vyborna polievka....mnam...:) urcite uvarim...
frona
vyzerá výborne....len čo je to "presitkujeme"? Prepláchneme vodou pred varením???? Akosi som to nepochopila.
jogal
Len preosejeme od prebytočnej múky, tak ako je na obrázku. Nič nepreplachujeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia