Plnené klobúky bedlí

redakcia - fotkaredakcia, 31. augusta 2009
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

30 g
4 PL
4 ks
15 g
15 g
125 ml
1,5 PL
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju odstavíme z ohňa a za stáleho miešania postupne prilievame mlieko. Dohladka vymiešanú zmes pomaly privedieme do varu a necháme povariť na najmiernejšom plameni asi 5 minút za stáleho miešania. Potom bešamel osolíme, okoreníme a napokon pridáme oba nastrúhané syry. Nakoniec pridáme šunku a hrášok.

  2. 2

    Hotovú omáčku odstavíme, občas ju treba premiešať, aby sa na nej nevytvorila kožka. Bedle očistíme, vršky troška zrežeme tak, aby sa dali postaviť hore lupeňmi. Z papiera alebo fólie na pečenie vystrihneme 4 štvorce s rozmermi 20 x 20 cm a natrieme ich maslom. Na každý položíme klobúčik.

  3. 3

    Lyžicou každý naplníme pripraveným bešamelom, zabalíme a balíčky dáme na pekáč. Pečieme 30 – 40 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia. Potom ich vyberieme a pred podávaním necháme trochu vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia