Domáce ravioly s dubákmi
Branislav Laš
šéfkuchár hotela Sebastian v Modre, 15. septembra 2015
šéfkuchár hotela Sebastian v Modre, 15. septembra 2015
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho aspoň hodinu odležať. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 mm. Vykrojíme kolieska s priemerom 5,5 cm.
- 2
Plnka: Očistené a osušené dubáky pokrájame na menšie kúsky. Medzitým na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď cibuľka zhnedne, pridáme pokrájané huby, soľ a korenie. Varíme asi 10 minút za stáleho miešania.
- 3
Na rozvaľkané a vykrojené cesto nanesieme asi lyžicu plnky, prikryjeme takým istým vykrojeným cestom a po obvode potlačíme dookola vidličkou.
- 4
Pripravíme hrniec s osolenou a vriacou vodou a opatrne poukladáme ravioly. Varíme asi 3 – 4 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch, scedíme a dochutíme roztopeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
slovniky.juls.savba.sk/?w=raviola&s=exact&c=1242&d...