Domáce ravioly s dubákmi

Branislav Laš
šéfkuchár hotela Sebastian v Modre, 15. septembra 2015
Domáce ravioly s dubákmi
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
200 g
50 g roztopené
1 ks väčšie
Plnka:
200 g
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho aspoň hodinu odležať. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 mm. Vykrojíme kolieska s priemerom 5,5 cm.

  2. 2

    Plnka: Očistené a osušené dubáky pokrájame na menšie kúsky. Medzitým na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď cibuľka zhnedne, pridáme pokrájané huby, soľ a korenie. Varíme asi 10 minút za stáleho miešania.

  3. 3

    Na rozvaľkané a vykrojené cesto nanesieme asi lyžicu plnky, prikryjeme takým istým vykrojeným cestom a po obvode potlačíme dookola vidličkou.

  4. 4

    Pripravíme hrniec s osolenou a vriacou vodou a opatrne poukladáme ravioly. Varíme asi 3 – 4 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch, scedíme a dochutíme roztopeným maslom.

Diskusia k receptu