Foto: uschi
Šampiňóny podávame so zemiakmi opekanými na masle a kapustovo-mrkvovým šalátom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šampiňóny očistíme kartáčikom, alebo rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou a dáme odkvapkať na papierový obrúsok.
-
2
Múku osolíme, pridáme vajcia, trošku mlieka a vymiešame na hladkú kašu, nie hustú, asi ako na palacinky. Huby zvnútra posolíme a okoreníme, obalíme v hladkej múke, v cestíčku a strúhanke /do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný parmezán, alebo údený eidam/.
-
3
Šampiňóny vypražíme vo fritovacom hrnci do zlatista a dáme na papierový obrúsok, aby odsal prebytočný olej.
-
4
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, a potom ich orestujeme na troške masla, osolíme, okoreníme. Zeleninu na šalát nastrúhame, polejeme zálievkou z vody, cukru, octu a soli.
-
5
Zostáva mi už len zaželať dobrú chuť!
Zaujalo ma to cestíčko ďakujem.