Vyprážané šampiňóny fotorecept

uschi - fotkauschi, 23. júla 2010
Vyprážané šampiňóny (fotorecept)
Foto: uschi

Šampiňóny podávame so zemiakmi opekanými na masle a kapustovo-mrkvovým šalátom.

3-4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

asi 800 g
3-4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šampiňóny očistíme kartáčikom, alebo rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou a dáme odkvapkať na papierový obrúsok.

    Vyprážané šampiňóny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku osolíme, pridáme vajcia, trošku mlieka a vymiešame na hladkú kašu, nie hustú, asi ako na palacinky. Huby zvnútra posolíme a okoreníme, obalíme v hladkej múke, v cestíčku a strúhanke /do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný parmezán, alebo údený eidam/.

    Vyprážané šampiňóny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šampiňóny vypražíme vo fritovacom hrnci do zlatista a dáme na papierový obrúsok, aby odsal prebytočný olej.

    Vyprážané šampiňóny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, a potom ich orestujeme na troške masla, osolíme, okoreníme. Zeleninu na šalát nastrúhame, polejeme zálievkou z vody, cukru, octu a soli.

    Vyprážané šampiňóny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zostáva mi už len zaželať dobrú chuť!

    Vyprážané šampiňóny (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Vysmážam takto ako rezne huby-jedle bedle.No skúsim aj šampióny.Pekne to vyzerá a určite aj chutí.
tatranka
Vysmážam takto ako rezne huby-jedle bedle.No skúsim aj šampióny.Pekne to vyzerá a určite aj chutí.
elisticka
Vyzerá to krásne a šampioniky možu byť takto veľmi chutné,vyskúšam :-)
michsamant
ahoj, dnes som robila hribky podla teba. cierne korenie som zamiesala do muky, v ktorej som obalovala a cesticko som urobila viac kremovejsie nez na palacinky, inak stekalo a miesto struhanky som dala detsku krupicu, lebo struhanka sa mi nechce vyrabat :P prilohu som urobila zemiakovu kasu s mrkvu a karfiolom a trosicku struhaneho cheddaru. mnam :) dakujem za receptik a pridavam foto ako sa mi darilo :)



marienka44
Paci sa mi zaujimavy napad, ze po muke sa obaluje nie vo vajicku, ale v cesticku. Moze sa to vyskusat pri vysmazani aj inych druhov jedla, napr. masa. Je s tym asi mensia papracka.
marienka44
Michsamant, ako sa robi zem. kasa s mrkvou, karfiolom a syrom? Spolu sa to vari alebo mrkva sa prida surova?
michsamant
zemiaky, mrkvu a karfiol uvarit v osolenej vode, makke scedit, roztlacit a zamiesat kusok nastruhaneho syra.
uschi
Michsamant, vyzerajú krásne, nabudúce skúsim podľa Teba.
tinca
@uschi , zaujímavý recept, ale jedna rada v dobrom, hríby sa nemajú umývať, lebo beztak majú vysoký podiel vody, ja ich len špičkou nožíka oškrabkám.
sovka62
Toto je obľúbené jedlo môjho manžela. Jedáva ho však len v reštauráciách, ja huby nejem a pripravovať jedno porciu sa mi veľmi nechce. Ale tento receptík vyzerá fajn a uvedomila som si, že to ani nie je taká babračka, ako sa mi zdalo. Tak ho asi poteším.
bozulka
Huby tiež neumývam,ja ich poutieram vlhkou utierkou,výnimočne umývam pod tečúcou vodou májovky zo Záhoria,lebo sú plné piesku..@Mi ška tá kaša je primová.Urobím ďakujem.
mosekupo
hm... až na to vyprážanie... čo tak dať to do rúry upiecť?
22janka22
Nemám fritovací hrniec a ani nemám v úmysle nejaký zháňať, ale vyskúšam na panvici ako to robíme už veky :-)
Zaujalo ma to cestíčko ďakujem.
grandma
Ja tie šampiňóny nebudem čistiť kartáčikom ale k e f k o u!