Jarné huby smrže veľmi dobre doplňajú zemiakové halušky.Manžel to ohodnotil jedným slovom - delikatesa.
porcie
Postup
-
1
Najprv smrže dobre očistíme a vo vode preplachujeme .Pozor dáme na nečistoty v záhyboch klobúčikov. Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu. pridáme na kolieska pokrájané klobúčiky húb smržov. Ochutíme korením, kmínom a červ. ml. paprikou, všetko podusíme. Keď sa zredukuje šťava, pridáme zeleninový vývar ( bujon Nakoniec pridáme smotanu na varenie a petržlen. vňať.
- 2
Zemiaky ošúpeme, pokrájame a vložíme do mixéra. Podľa potreby môžeme zaliať trochou mlieka. Mixujeme na hladkú kašu. Do nej pridáme soľ a hladkú múku. Keď má správnu hustotu, do vriacej vody cez haluškáreň robíme halušky. Necháme halušky zovrieť a 2 x vyplávať na hladinu. Vyberieme ich pomocou sita do misky s teplou vodou a ešte scedíme vodu.
- 3
V inej miske halušky a smržovú omáčku spojíme. Môžeme vrch halušiek preliať omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu