Halušky so smotanovou omáčkou zo smržov

veronka - bez fotkyveronka, 31. marca 2014

Jarné huby smrže veľmi dobre doplňajú zemiakové halušky.Manžel to ohodnotil jedným slovom - delikatesa.

2
porcie

Suroviny

1 PL na dusenie
1 ks
1/2 kg (smrže smrčky)
1/4 l
125 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv smrže dobre očistíme a vo vode preplachujeme .Pozor dáme na nečistoty v záhyboch klobúčikov. Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu. pridáme na kolieska pokrájané klobúčiky húb smržov. Ochutíme korením, kmínom a červ. ml. paprikou, všetko podusíme. Keď sa zredukuje šťava, pridáme zeleninový vývar ( bujon Nakoniec pridáme smotanu na varenie a petržlen. vňať.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme, pokrájame a vložíme do mixéra. Podľa potreby môžeme zaliať trochou mlieka. Mixujeme na hladkú kašu. Do nej pridáme soľ a hladkú múku. Keď má správnu hustotu, do vriacej vody cez haluškáreň robíme halušky. Necháme halušky zovrieť a 2 x vyplávať na hladinu. Vyberieme ich pomocou sita do misky s teplou vodou a ešte scedíme vodu.

  3. 3

    V inej miske halušky a smržovú omáčku spojíme. Môžeme vrch halušiek preliať omáčkou.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
musi to byt skvele! uz som citala ze smrze rastu, len nemam na ne stastie, krasne si uvarila @Veronka viem si tu vonu zivo predstavit a s halustickami, dokonca zemiakovymi!, ocenujem pracnost aj vyborne chute, hubove jedla milujeme, skoda, ze si to nestihla cvaknut, bol by zazitok dokonaly! vzdy to prida receptu, ked ma aj vizualnu stranku, aj tak, krasny recept! :)

Pridaj komentár k receptu: