Hubová polievka – Hurban a Komenský
… tiež Barčianska – Lesná, v politike snáď fúzia, v matematike, geometrii i deskriptíve...
Talianské hubovo-zeleninové rizoto s vývarom
Pridávam sem jeden z mojich najobľúbenejších receptov. :)
Čína so seitanom
Kúsky seitanu (najlepšie cez noc) marinujeme v zmesi zo sójovej omáčky, čili a korenia na čínu....
Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami
Po dlhej dobe zas nastala vzácna chvíľa, že som si robila obed iba pre seba, ...
Bravčové karé v dubákovom cestíčku
Dnešný nedeľný obed opäť v znamení dubákov... vyprážala som ich v dubákovom cestíčku.
Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami
Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....
Kukuričná kaša s omáčkou z hlivy ustricovej na červenom víne
Recept na jemnú kukuričnú kašu s maslom a syrom doplnenú lahodnou hlivovou omáčkou pripravenou na červenom víne....
Mrazené kozáky brezové s vajíčkami
Lásku k hubárčeniu mi od útleho detstva vštepovala babička po mamke, moja vzácna lady Ann...
Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....
Cibuľový koláč so šampiňónmi, špenátom a s mandľami
Do misky vložíme múku, olivový olej, droždie, vodu, soľ a vypracujeme cesto. Necháme...
Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...
Polenta s kapary, šampiňónmi a ovčím syrom
Polenta je vlastne kukuričná kaša. Varí sa z kukuričnej múky, vody a soli. Pochádza z...
Šalát s hlivou na pare
Rýchly, zdravý obed pripravený v parnom hrnci, navyše chutný. :)
Šampiňónovo-acidkový zapekanec
Frajer chcel niečo z acidka a šampiónov - najprv som sa čudovala, ale potom sme vymysleli...
Hubový závin
Najprv si pripravíme cesto, to už nejdem rozpisovat, to vie hadam každý. nechame ho hodinku kysnut....
Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...
Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky... domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska...
Tagliolini s čírovkou sivou
Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z...
Nepravá držková polievka
Očistené rýdziky pokrájame na prúžky asi 1 – 2 cm široké a vložíme do nádoby so studenou...
Stredomorská hubová polievka
Komerčný recept<br /> Ochutnajte úžasnú polievku, ktorá chutí a vonia Stredomorím!
Plnené králičie stehná
Dnes sme mali veľmi chutný obed... robila som plnené králičie stehná.
Krémové kolienka so šampiňónmi
Nakrájanú cibuľu, papriku a mrkvu opražíme na oleji niekoľko minút.
Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....
Hubové rizoto s dusenými kuracími stehnami
Je to taká stredná cesta medzi talianskym a slovenským rizotom. Namiesto vo vývare sa ryža varí...
Lesné huby v košíčkoch z lístkového cesta
Ak použijeme vhodné lístkové cesto, maslo nahradíme olejom a vynecháme, či nahradíme sýr je recept...
Kuracie stehno s jahodami a šampiňónmi
Bol veľmi smutný deň upršaný nálada mizerná. V obchode so zazrel jahody a v tom som...
Hubové rezne
Čerstvé huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a...
Tagliatelle so smrčkami, špenátom, cherry paradajkami a parmezánom
Práve je sezóna smrčkov, tieto huby sú veľkou delikatessou. Mám síce len sušené smrčky, ...
Kyslá hubová polievka
Očistené a umyté huby pokrájame a dáme na posekanú a na masti spenenú cibuľu. Pridáme sladkú...
Polievka zo šampiňónov s tymianom
Varila som mäsko pre iný recept, vývar z mäsa som odložila a uvarila som šampiňónovú polievku...