Foto: anina6
Ak potrebujem dobre a rýchlo navariť, siahnem po hubách a spravím omáčku. Najlepšia je samozrejme z čerstvo nazberaných, ale môžme použiť aj mrazené. Ja Zobraziť celý popisAk potrebujem dobre a rýchlo navariť, siahnem po hubách a spravím omáčku. Najlepšia je samozrejme z čerstvo nazberaných, ale môžme použiť aj mrazené. Ja ju varím z kozákov, ktoré si vlastnoručne nazbieram, u nás ich voláme červeňáky a najviac sa ich tu vyskytuje, hlavne pod brezami.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby si nakrájame a prepláchneme studenou vodou. Ak nemám čerstvé, používam aj mrazené, ktoré prepláchnem teplou vodou. Na oleji si spením cibuľu, jemne osmahnem a pridám rascu asi pol lyžičky.
- 2
Potom pridám odkvapkané huby, posolím, okorením a opražím. Ked sú huby opražené, podlejem troškou vody a ešte chvíľu podusíme.
- 3
Pripravíme si smotanu, v ktorej rozhabarkujem asi 1 PL hladkej múky a huby zahustím. Ked nám omáčka prevrie, odstavím. Na záver ešte dávam na zjemnenie lyžičku masla. Podávame s cestovinou, knedľou a môže byť aj mäsko. Mne sa zvýšili od nedele kuracie prsia, tak som to takto skombinovala, a poviem vám, fajnotka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Omáčka je podobná tej našej, len naša je pikantnejšia o cesnak...... Je to jednoducho dobrotka ktorá sa nedá z ničoho iného uvariť - len z hríbov ......
takáto omáčka z nich je výborné jedlo..len s haluškami-či cestovinami by sa to super jedlo...
huby neumývame vodou..načo..sme deti prírody-trochu z hory špinky neuškodí...:-)
a miesto kyslej smotana sladká..alebo pravé poctivé -tukové-mlieko..
a netreba ani želať =dobrú chuť!=...bo ona je..