Foto: tinca
Mám rada kyslé polievky a toto je jedna z nich. Vôňa hríbov, ktorá sa šírila kuchyňou mi pripomínala čas Vianoc.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V horúcej vode necháme nabobtnať sušené hríby, ja som dala dubáky a masliaky.Potom ich uvaríme do mäkka. Očistíme si zemiaky, pokrájame na stredne veľké kocky, pridáme cesnak, rascu, soľ a bobkový list. Uvaríme ich. Kým sa nám varia zemiaky tak na oleji a cibuľke si orestujeme šampiňóny, ktoré sme pokrájali na mesiačiky. Mierne osolíme a pridáme korenie. Restujeme tak na skus.
- 2
Potom uvarené hríby a restované šampiňóny pridáme k zemiakom. Zalejeme šľahačkovou smotanou a pridáme zátrepku z mlieka a múky. Prevaríme. Ja zápražku do kyslých polievok nerobím, ale ak chcete môžete si ju urobiť.
- 3
Nakoniec ešte podľa chuti pridáme soľ, citrónovú šťavu a trošku cukru. Ja mám rada na sladko-kyslo, ale to je len na vás ako si ju ochutíte. No a celkovou bodkou je nasekaný kôpor, ktorý mám zamrazený. Kľudne môžete použiť na okyslenie aj ocot.
- 4
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak toto môžem horem dolem. Tiež mám rád takú sladko-kyslú. Ja by som síce tú chuť vytvoril zmiešaním sladkej a kyslej smotany ale to som ja. Chválim, ukladám, hviezdičkujem za 5. Pekný večer.
po prvýkrát som ju jedla za mlada v interhoteli v Prahe, vypýtala som si recept od šéfkuchára a roky rokúce ju rada varím.
sýta, voňavá, vynikajúca - moja hlboká poklona ti patrí.
*****
varecha.pravda.sk/recepty/moja-kulajda/5301-recept.html...