Zeleninová tofu panvička

shishila - bez fotkyshishila, 8. mája 2014
Zeleninová tofu panvička
Foto: shishila

Improvizácia na obed :) Množstvá sú prevažne orientačné, každý nech si zvolí pomery, aké chce. Čas som odhadla, nie som si istá, či bude Zobraziť celý popisImprovizácia na obed :) Množstvá sú prevažne orientačné, každý nech si zvolí pomery, aké chce. Čas som odhadla, nie som si istá, či bude zodpovedať skutočnosti, ale veď myslím si, že približne viete, koľko takéto recepty asi trvajú :)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 miska
1 balenie
3 hrste
2 hrste
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Cuketu a tofu pokrájeme na kocky, cibuľu na kúsky. Hríby si uvaríme v menšom množstve osolenej vody a po uvarení vodu odložíme bokom.

  2. 2

    Na panvicu dáme trošku oleja a do zlatista až hnedasta osmažíme kocky tofu. Pridáme cibuľu a ešte chvíľu smažíme. Ak nahára, podlejeme vodou z húb. V tejto fáze som pridala soľ, korenie a sójovú omáčku. Vzhľadom k množstvu cukety som celú zmes premiestnila do väčšieho hrnca.

  3. 3

    Po chvíli vmiešame cuketu a postupne podlievame vodou z húb. Cuketu necháme zmäknúť. Pridáme bylinky. Ku koncu primiešame hríby, hrášok a fazuľové struky. Podľa potreby ešte dosolíme, dokoreníme, alebo pridáme sójovú omáčku.

  4. 4

    Z ohňa odstavíme vtedy, keď sa voda dostatočne odparí. Podávať môžeme s ryžou, alebo s chlebom či len so zeleninou. Mne sa k tomu výborne hodí aj nejaký syr (cottage, romadur, parmezán, ...). Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

pipnat
aj ja si robím tofu podobne, len väčšinou používam údené:)mňam, milujem takéto recepty:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia