Restovaná hliva s batátmi fotorecept
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 3. apríla 2015
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 3. apríla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Umyté batáty nakrájame na kolieska. Pokvapkáme olejom a dochutíme soľou, korením a tymianom, zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 °C domäkka.
- 2
Hlivu natrháme na rezance v smere rastu podhubia. Nekrájame. Potom prudko restujeme na masle dozlatista, osolíme a okoreníme. Môžeme dochutiť aj cesnakom.
- 3
Pripravenú hlivu hneď podávame na sladké zemiaky a posypeme ju klíčkami.
- 4
Skúste aj iné huby:
Výborné sú aj podobne pripravené šampiňóny alebo čerstvé lesné hríby. Na ne si však ešte treba chvíľu počkať. Onedlho sa však začne sezóna smržov, ktoré sú tiež vynikajúce.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu