Restovaná hliva s batátmi fotorecept

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 3. apríla 2015
Restovaná hliva s batátmi (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
800 g
200 g
100 ml
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté batáty nakrájame na kolieska. Pokvapkáme olejom a dochutíme soľou, korením a tymianom, zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 °C domäkka.


  2. 2

    Hlivu natrháme na rezance v smere rastu podhubia. Nekrájame. Potom prudko restujeme na masle dozlatista, osolíme a okoreníme. Môžeme dochutiť aj cesnakom.


  3. 3

    Pripravenú hlivu hneď podávame na sladké zemiaky a posypeme ju klíčkami.


  4. 4

    Skúste aj iné huby:
    Výborné sú aj podobne pripravené šampiňóny alebo čerstvé lesné hríby. Na ne si však ešte treba chvíľu počkať. Onedlho sa však začne sezóna smržov, ktoré sú tiež vynikajúce.

Diskusia k receptu

mariamka
p. Kovacik, vdaka za pekny recept, konecne nieco zrozumitelne v tejto kategorii