príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Klobásu a údené mäso vcelku umyjeme, dáme do štvorlitrového hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a nadrobno posekané hríby. Varíme, kým nie sú údené mäso a klobása mäkké. Potom oboje vyberieme (najprv klobásu, ktorá býva skôr uvarená) a prikryjeme.
- 2
Taktiež vyberieme cibuľu a bobkový list. Na oleji urobíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka. Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Hríbovicu so zápražkou povaríme 5 – 10 minút.
- 3
Potom rozmiešame kyslú smotanu s PL hladkej múky, vlejeme do hrnca a znovu za stáleho miešania povaríme. Nakoniec hríbovicu dochutíme octom a ak treba, dosolíme.
- 4
Podávame s pokrájanou klobásou a chlebom. Údené mäso podávame osobitne s chrenom alebo s inými prílohami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu