Šampiňónová omáčka fotorecept

ajuska155 - fotkaajuska155, 17. júna 2010
Šampiňónová omáčka (fotorecept)
Foto: ajuska155

Dôkaz toho že aj na vysokoškolskom internáte sa dá navariť :D

2-3
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
500 ml
4 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Cibulku si očistíme , pokrájame a opražíme na oleji,

    Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa cibulka praží si nakrájame šampiňóny na menšie kúsky a dáme ich tiež upražiť do mäkka ,osolíme a okoreníme ,

    Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked nám šampiňóny zmäknú vlejeme do nich smotanu a necháme zovrieť,po zovretí zahustíme múkou rozšľahanou v mlieku a môžeme podávať.....

    Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť..........:-)

    Šampiňónová omáčka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

laurisia
Takúto omáčku robievala už moja starká a zvykli sme ju jesť len tak s chlebom. Úplne najsamlepšia je však z čerstvých dubáčikov :-))
ajuska155
no ja viem my ju doma robime z hôrnych hribov ale moj priatel by take nedal do ust takze mi ostavaju len sampinony :D
tatranka
S manželom sme vášniví hubári.Tiež robievame rôzne omáčky a z rôznych húb.Vyskúšam so šampiónov.Tieto huby sú po ruke celý rok.Prikladám do KK.
budkar
Ja by som dlhšie povaril zátrepku, aby sa stratila surovosť múky. Takáto omáčka je vhodná aj s haluškami či na špagety.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Vypadá to vábne, šampiňóny sú v papierom sáčku v chladničke tak dnes je obed vyriešený vďaka.Na vrchu sú olivy to môže byť zaujímavé
adina59
Miesto oleja používam na opraženie cibuľky maslo. Zahusťujem šampiňónovú omáčku taveným smotanovým syrom alebo syrom Bambino. Dám do smotany a na miernom ohni pomaly rozmiešam do hladka. Keď chcem kalorickú bombu, tak hotovú omáčku posypem vyšvarenou údenou slaninkou, alebo šunkou.Bombasticky nám to
chutí s rozpečeným cesnakovým chlebom alebo bagetkou.
tinca
@ajuska skús ešte postrúhať muškátový orech, doladí to chuť, inač senzi omáčka
erikao
ja k cibuľke, keď je osmažená, pridávam 2 strúčiky nakrájaného cesnaku a nakoniec veľa nakrájanej petržlenovej vňate... omáčka je výraznejšia a farebnejšia
marika21
Práve dnes som takúto omáčku jedla s cestovinou. Vynikajúca. Nevarila som , dostala som na tanieri pripravené. Ešte len trávim, zrovna som na to natrafila. Chutilo mi to veľmi dobré. *****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia