Hríbovo-pórový quiche

Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 10. novembra 2016
Hríbovo-pórový quiche
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
220 g
150 g
1 ks
4 PL
Zmes na zaliatie:
220 ml
3 ks
Plnka:
300 g
300 g




Postup

  1. 1

    Na cesto zmiešame múku, soľ a nakrájané maslo, potom pridáme žĺtok a 4 lyžice studenej vody. Necháme 15 minút odležať v chladničke.

  2. 2

    Nakrájané hríby a pór opražíme na panvici a necháme vychladnúť. Cesto vyvaľkáme, dáme do nízkej formy s priemerom 28 cm, vidličkou urobíme dierky, aby sa cesto nevydulo.

  3. 3

    Na cesto rozotrieme zmes hríbov a póru a zalejeme smotanovo– vajíčkovou zmesou. Rúru rozohrejeme na 160 °C a pečieme dozlata asi 20 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia