Hríbovo-pórový quiche
Eva a Marek Kormanovičovci
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 10. novembra 2016
majitelia reštaurácie Quo Vadis v Nitre, 10. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Na cesto zmiešame múku, soľ a nakrájané maslo, potom pridáme žĺtok a 4 lyžice studenej vody. Necháme 15 minút odležať v chladničke.
- 2
Nakrájané hríby a pór opražíme na panvici a necháme vychladnúť. Cesto vyvaľkáme, dáme do nízkej formy s priemerom 28 cm, vidličkou urobíme dierky, aby sa cesto nevydulo.
- 3
Na cesto rozotrieme zmes hríbov a póru a zalejeme smotanovo– vajíčkovou zmesou. Rúru rozohrejeme na 160 °C a pečieme dozlata asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu