Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom fotorecept
Foto: amelie
Jednoducho som akousi zhodou okolností mala priveľa húb.
Suroviny
1500 g |
|
500 g alebo iné huby |
|
1000 g |
|
200 g , oštiepok |
|
100 a šunka+ 100 g |
|
3-4 ks |
|
250 ml alebo šlahačka |
|
2-3 strúčiky |
|
1 ks veľká |
|
2-3 pl alebo polohr. |
|
1-2 pl |
|
(príp. čili) |
|
|
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Hlavičky šampiňónov vydlabeme a namočíme na 10-15 minút do mlieka. Obrátime ich na podložke, aby prebytočné mlieko vytieklo.
-
2
Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme v panvici na olivovom oleji, pridáme pokrájané nožičky šampiňónov a hlivy. Orestujeme, potom posolíme, ochutíme sladkou paprikou, čiernym korením alebo iným pikantným korením (použila som mexickú zmes).
-
3
Huby podusíme, v prípade potreby podlievame mliekom a nakoniec zahustíme smotanou - asi polovicou celého množstva.
-
4
Deň vopred si uvaríme zemiaky. Nastrúhame ich na struhadle, rovnako nastrúhame aj 2/3 syra a v mise zmiešame s prelisovaným cesnakom. Pridáme múku, osolíme, okoreníme, ak treba, trochu rozriedime. Tvarujeme valčeky dlhé asi 10 cm, obaľujeme ich v strúhanke a vyprážame.
-
5
Šunku a slaninu pokrájame nadrobno a zmiešame so zvyšným syrom - trochu necháme na posypanie. Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov, poukladáme ich do zapekacej misy a posypeme syrom. Pomedzi ne povkladáme prepolené paradajky a všetko podlejeme zvyšnou smotanou.
-
6
Pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C.
-
7
Podávame s hubovým paprikášom a syrovými kroketami.
Diskusia k receptu