Terina z foie gras s brusnicami
Máme veľmi radi foie gras, nedá sa toho zjesť veľa a práve preto sa toto hodí...
Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike
Rozmýšľala som, čo spravím mojim chlapom na Silvestra a rozhodla som sa pre varené bravčové pliecko...
Ružičkový kel s paradajkami
Ide sezona ružičkového kelu a toto je veľmi chutná príloha k mäsku alebo aj hlavne jedlo pre...
Pikantné slimáky s pizza náplňou
Je to v podstate závin z cesta, podobného ako na pizzu, naplnený dobrotami, ktoré...
Šalát s grilovaným hermelínom
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...
Mrkvové fašírky
Prvýkrát to bol taký pokus, mix toho, čo bolo doma. Drahý ohŕňal nosom, ...
Veľkonočná mäsová ruža
Napriek siedmemu „krížiku“ si nedokážem predstaviť sviatky Veľkej Noci bez „vihodňarskej mesovej hrudki“. Robím ju po...
Nátierka z nivy bez miešania
Táto nátierka je veľmi jednoduchá a je zaujímavá tým, že sa nemieša ale vrství, čo...
Gougères - syrové pusinky z odpaľovaného cesta
Gougères je francúzske syrové pečivo z odpaľovaného cesta. Zvyčajne sa používajú syry Gruyère, Comté, ...
Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Takýto šalát si robím v lete každý deň. Zeleninu akú mám v chladničke, dresing s...
Šalát s tuniakom a s červenou repou
Momentálne som slamená vdova a tak si varím len také maličkosti... táto maličkosť bola obvzlášť...
Foie Gras po slovensky
Husaciu pečeň namočíme na noc do mlieka, aby bola jemnejšia a prípadne sme ju zbavili prebytočnej...
Rýchly syrový börek z panvice (zo štrúdľového cesta)
Najjednoduchší börek aký poznám. Je fantasticky chutný, rýchly a zvládne ho naozaj každý...
Cibuľové krúžky v pivovom cestíčku s cesnakovo-pažítkovým dipom
Cibuľové krúžky: Najskôr pripravíme cestíčko tak, že vajcia vyšľaháme spolu s pivom, do ktorého postupne pridáme...
Zemiakové mafiny so slaninou
Recept je z časopisu, Dobré jedlo. Robila som ho prvý krát a som veru spokojná. S...
Plnené artičoky
Artičok dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou. Pripravíme si kuchynské nožnice, nôž, polovicu citrónu...
Grilovaná špargľa s parmezánom
Toto je môj najobľúbenejší spôsob prípravy špargle. Jednak je neuveriteľne ľahký a rýchlo hotový , ...
Šalát s kyslou smotanou
Vyborny a sviezi salatik. Je hotovy za chvilu. Mozno vam dobre padne po sviatkoch, ...
Pizzové trojuholníky podľa Angie
Tieto trojuholníky by sa u nás zjedli snad aj každý deň. Recept ako obvykle vznikol v...
Opečený ovčí syr
V týchto dňoch jedlo, ktoré môžem jesť ráno, večer a keby som vedela k tomu...
Lahodná lahôdková nátierka s polievkového mäsa pre Bábiku
Je tomu už viac ako 33 rokov, čo som vymyslel tento „presvedčovací variant“ pre svoju dcérku...
Kefírové placky so 4 príchuťami
Tento recept prednedávnom obletel internet a stretla som ho aj tu na vareche. V pôvodnom recepte...
Pečená zelenina
Toto jedlo je vhodné pre vegetariánov, môže poslúžiť ako príloha k hlavnému jedlu, prípadne len...
Výborné tofu s pšenom
Toto je recept od pani A. Mačingovej z knižky Najedzte sa do štíhlosti. Je to...