Mäsová torta

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012
Mäsová torta
Foto: myshull

Túto "guľu" som pripravovala ako narodeninovú tortu pre môjho ocina, keďže on nemá rád sladké, takže klasická torta neprichádzala do úvahy.

60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
5 ks
1 ks
1 ks
1 balíček
100 g
1 ks
100 g
100 g
1 KL
100 g
1 ks
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Okrúhly chlieb si prekrojíme dlhým nožom po šírke na 4 časti. V miske zmiešame bryndzu, maslo a bylinkovú soľ. Vymiešame do hladka a natrieme na spodnú časť chlebu. Na bryndzovú nátierku rovnomerne poukladáme na kolieska nakrájané uvarené vajíčko a na tenké pásiky nakrájanú kápiu. túto vrstvu prikryjeme vrstvou suchej salámy, na ktorú poukladáme na kolieska nakrájanú zelené papriku. Zoberieme si ďalšiu časť chlebu, ktorú natrieme paprikovou nátierkou a položíme na už prichystanú a "obloženú" spodnú časť. na paprikovú nátierku rozložíme šunku, eidam nakrájaný na veľké plátky, cherry rajčiny prekrojené na polovice, opäť kolieska zelenej papriky a prekryjeme ďalšou vrstvou šunky. Na poslednú vrstvu chlebu si prichystáme vajíčkovú pomazánku (zmiešame na tvrdo uvarené vajíčka, maslo, syr bambino, dochutíme soľou, prípadne bylinkovou soľou), do ktorej môžme primiešať na kocky nakrájanú klobásku, alebo salámu. záleží podľa chuti. na pomazánku rozložíme zelenú papriku, zakryjeme opäť eidamom a salámou. Na túto vrstvu položíme vrch chlebu a mierne pritlačíme, aby sa nám celý chleba ako-tak spojil s jednotlivými vrstvami. teraz túto "guľu" zvonku natrieme zvyšnými nátierkami stredne hrubou vrstvou, a "prilepíme" šunku a salámu. takto pripravenú guľu dáme na 12 hodín buď do špajze, alebo do chladničky.

    Mäsová torta - obrázok 1
Recept je zaradený do kategórií:
Nátierky, Predjedlá, Slané chuťovky

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto je možno prvý pokus, tie ďalšie budú len a len lepšie, že @myshull. A ešte ku komentáru @sany11 : Tebe sa to nepáči, tak si sa radšej nemusela ozvať, lebo sú tu ľudia, ktorým sa recept páči alebo poradia ako ho vylepšiť ak si myslia, že to ide.
evanaaa ja som vyjadrila iba svoj nazor.a neviem co sa da este take vylepsit na oblozenom chlebe.sak niektory tu davaju take recepty,ved to nie je ziadna torta.radsej nepridam ziaden recept ako toto.a treba vediet povedat aj kritiku a ta moja je na mieste,a nie falosne klamat a chvalit oblozeny chleba.
ak mozem poradit pri slanych tortrach z chlebika sa dava dole korka. Neromoci sa totiz tak dobre a potom to ubera na chuti. Nabuduce skus okrajat jemne korku z celeho chlebika dole a az potom nakrajat na jednotlive poschodia a plnit.