Ruské bliny s kaviárom
Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 1. mája 2011
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 1. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
25 g (alebo 7 g sušeného vo vrecúšku) |
|
|
|
300 g |
|
2 PL, vlažná |
|
75 g |
|
500 ml, vlažné |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
3 pl, rozpustené |
|
štipka |
|
štipka |
|
3 PL |
|
rozpustené na smaženie |
|
na podávanie |
|
na podávanie |
|
|
Postup
-
1
Droždie rozmiešame v teplom mlieku, pridáme cukor a polovicu preosiatej hladkej múky, rozmiešame a necháme pod obrúskom v teple hodinu kysnúť. Potom pridáme soľ, dva žĺtky, polovicu dávky rozohriateho masla, rozmiešame a necháme opäť pod obrúskom kysnúť.
- 2
Do vykysnutého cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov a necháme kysnúť ešte 15 minút, potom na vymastenej panvici na lievance pečieme lievance.
- 3
Pri pečení ich pokvapkáme rozohriatym maslom, obrátime a pečieme na druhej strane. Servírujeme so sladkou smotanou a kaviárom. Namiesto kaviáru môžete tiež použiť aj údeného lososa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@sovka - to snáď ani nie je pravda, že jeden kuchár nevie, čo varí! a ešte mali dni ruskej kuchyne a ani sa neunúval zistiť si, čo to je. fuj, hanba, potom to tak aj v tých našich reštikách vyzerá - 150 jedál na lístku a ani jedno nie je uvarené kvalitne. darmo, jaro židek má pravdu, bieda je to, veľká bieda