Ruské bliny s kaviárom

Zdeněk Michálek
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Bratislave, 1. mája 2011 18:33
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Ruské bliny s kaviáromFoto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

25 g (alebo 7 g sušeného vo vrecúšku)
300 g
2 PL, vlažná
75 g
500 ml, vlažné
3 ks
3 ks
3 pl, rozpustené
 štipka
 štipka
3 PL
 rozpustené na smaženie
 na podávanie
 na podávanie
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Droždie rozmiešame v teplom mlieku, pridáme cukor a polovicu preosiatej hladkej múky, rozmiešame a necháme pod obrúskom v teple hodinu kysnúť. Potom pridáme soľ, dva žĺtky, polovicu dávky rozohriateho masla, rozmiešame a necháme opäť pod obrúskom kysnúť.

  2. 2

    Do vykysnutého cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov a necháme kysnúť ešte 15 minút, potom na vymastenej panvici na lievance pečieme lievance.

  3. 3

    Pri pečení ich pokvapkáme rozohriatym maslom, obrátime a pečieme na druhej strane. Servírujeme so sladkou smotanou a kaviárom. Namiesto kaviáru môžete tiež použiť aj údeného lososa.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist