Foto: papkoska
V týchto dňoch jedlo, ktoré môžem jesť ráno, večer a keby som vedela k tomu vymyslieť vhodnejšiu prílohu ako čerstvý chlieb, mohla by som Zobraziť celý popisV týchto dňoch jedlo, ktoré môžem jesť ráno, večer a keby som vedela k tomu vymyslieť vhodnejšiu prílohu ako čerstvý chlieb, mohla by som ho aj obedovať.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvý ovčí syr nakrájame na minimálne 0,5 cm plátky. Musia byť hrubšie a superčerstvé, aby sa na panvici neroztiekol. Na nepriľnavej panvici si zohrejeme pár lyžíc oleja. Syr opekáme z každej strany 2 minúty na najvyššom plameni, kým nemá trošku hnedú krustu.
- 2
Podávame posolené, prípadne ešte preliate olivovým olejom a posypané sekaným medvedím cesnakom so zeleninou a čerstvým chlebom. Medvedieho cesnaku nedávam veľa, len ako koreniny, aby nezaškodil, poslúži aj mrazený, ktorý nasypem na už opečenú stranu syra, kým sa opeká druhá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
rozrobím olivový olej s trochou čili, korenia , zelené olivy a trocha šťavy z olív miesto soli a samozrejme k tomu kvalitné vínko.