Opečený ovčí syr

papkoska - fotkapapkoska, 8. mája 2013
Opečený ovčí syr
Foto: papkoska

V týchto dňoch jedlo, ktoré môžem jesť ráno, večer a keby som vedela k tomu vymyslieť vhodnejšiu prílohu ako čerstvý chlieb, mohla by som Zobraziť celý popisV týchto dňoch jedlo, ktoré môžem jesť ráno, večer a keby som vedela k tomu vymyslieť vhodnejšiu prílohu ako čerstvý chlieb, mohla by som ho aj obedovať.

2 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo rastlinný
 na zdobenie

Postup

  1. 1

    Čerstvý ovčí syr nakrájame na minimálne 0,5 cm plátky. Musia byť hrubšie a superčerstvé, aby sa na panvici neroztiekol. Na nepriľnavej panvici si zohrejeme pár lyžíc oleja. Syr opekáme z každej strany 2 minúty na najvyššom plameni, kým nemá trošku hnedú krustu.

  2. 2

    Podávame posolené, prípadne ešte preliate olivovým olejom a posypané sekaným medvedím cesnakom so zeleninou a čerstvým chlebom. Medvedieho cesnaku nedávam veľa, len ako koreniny, aby nezaškodil, poslúži aj mrazený, ktorý nasypem na už opečenú stranu syra, kým sa opeká druhá.

Diskusia k receptu

frezia68
Iste je to fajnové :-)Ja som nakrájala na pásiky cca 2x5 cm,osolila,posypala mletou červenou paprikou,posypala čerstvou pažitkou a mňam :-)
angast
opečený je výborný . Ja ho tiež aj krájam na kocky dva x dva cm ,
rozrobím olivový olej s trochou čili, korenia , zelené olivy a trocha šťavy z olív miesto soli a samozrejme k tomu kvalitné vínko.
rein
a ja ho krájam na 7,48 cm,nech si krájajú všetci podľa šúblery,mudrci,držím ti palce vo varení @papkoska

Zaujímavé video z archívu TV Varecha