Foto: sorinka33
Toto jedlo je vhodné pre vegetariánov, môže poslúžiť ako príloha k hlavnému jedlu, prípadne len ako šalát. Rýchla príprava, veľa vitamínov :) Mám ho Zobraziť celý popisToto jedlo je vhodné pre vegetariánov, môže poslúžiť ako príloha k hlavnému jedlu, prípadne len ako šalát. Rýchla príprava, veľa vitamínov :) Mám ho z jednej anglickej knižky o jednoduchom, rýchlom a dobrom jedle :)
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Tekvicu nakrájame na krúžky široké asi 2cm, lebo po upečení sa trošku scvrkne. Dužinu vyberať nemusíme. Papriku prekrojíme vertikálne na polovice, vnútro odstránime. Z cibule dáme preč len vrch a spodok, nešúpeme ju, aby mala po upečení lepšiu farbu - prekrojíme na polku tak ako papriku.
- 2
Cuketu a baklažán prekrojíme ľubovoľne - na krúžky alebo kus na polku. Rajčiny umyjeme a necháme celé. Môžeme pridať zeleninu ľubovoľne podľa chuti.
- 3
Všetko to dáme na jemne poolejovaný plech, poukladáme, jemne polejeme olejom, okoreníme a osolíme.
- 4
Pečieme v predhriatej rúre na 230°C asi 30 minút. Podávame s chlebom, ním môžeme vytierať šťavu, ktorú pustila zelenina. Môžeme takisto podávať s čímkoľvek iným.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu