Pečená zelenina

sorinka33 - fotkaSorinka33, 24. marca 2012 15:35
Ďalšie recepty »

Pečená zeleninaFoto: sorinka33

Toto jedlo je vhodné pre vegetariánov, môže poslúžiť ako príloha k hlavnému jedlu, prípadne len ako šalát. Rýchla príprava, veľa vitamínov :) Mám ho z jednej anglickej knižky o jednoduchom, rýchlom a dobrom jedle :)

2-3
porcie
10 min
príprava
30 min
na 230 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Tekvicu nakrájame na krúžky široké asi 2cm, lebo po upečení sa trošku scvrkne. Dužinu vyberať nemusíme. Papriku prekrojíme vertikálne na polovice, vnútro odstránime. Z cibule dáme preč len vrch a spodok, nešúpeme ju, aby mala po upečení lepšiu farbu - prekrojíme na polku tak ako papriku.

  2. 2

    Cuketu a baklažán prekrojíme ľubovoľne - na krúžky alebo kus na polku. Rajčiny umyjeme a necháme celé. Môžeme pridať zeleninu ľubovoľne podľa chuti.

  3. 3

    Všetko to dáme na jemne poolejovaný plech, poukladáme, jemne polejeme olejom, okoreníme a osolíme.

  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre na 230°C asi 30 minút. Podávame s chlebom, ním môžeme vytierať šťavu, ktorú pustila zelenina. Môžeme takisto podávať s čímkoľvek iným.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist