Foto: kata130
Túto slanú tortu som robila pre mojho ocina k oslave jeho narodenín.Kedže on je veľký folklórista tak ma napalo že, by som mu mohla Zobraziť celý popisTúto slanú tortu som robila pre mojho ocina k oslave jeho narodenín.Kedže on je veľký folklórista tak ma napalo že, by som mu mohla urobiť tortu v tvare labúka.a nápad bol na svete. Torta hosťom veľmi chutila a pochvaľovali ju.Pláty chleba neboli suché boli nadýchané nátierkou a zaplnené šunkou. Podávali sme ju k pečenému mäsu a zeleninovému šalátu.
porcií
príprava
Suroviny
1 ks (môže byť biely alebo celozrnný) |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
1 bal. |
|
4 ksk |
|
1 bal. |
|
pár plátkov (iba na dekoráciu) |
|
1 (tavený-nie tvrdý) |
|
štipku na dekoráciu |
|
1 ks (na posypanie) |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Chlieb si nakrájame na 5 stredne hrubých plátov.
-
2
Smotanové nátierky (chrenovú,cibuľovú) zmiešame a vznikne nám nátierka ktorou budeme natierať vnútro chleba.Neskor aj chlieb zvonka celý.
-
3
Postupne budeme natierku natierať na obidva pláty na spodný budeme ukladať dusenú šunku korenenú na vrchný len nátierku.Potom ich dáme na seba a pritlačíme.
-
4
Toto isté zopakujeme len namiesto šunky pridáme plesnivý syr,takú hrubšiu vrstvu.Ja som pridala syr s modrou plesňou.Kúpila som ho v Lidli a chuťovo je vynikajúci.Vnutri je makký.
-
5
Zase zopakujeme to čo v bude 3 a 4.Len budeme teraz pridáať vrstvu salámy.
-
6
Zase zopakujeme ten istý postup a pridávame pláty dusenej bravčovej šunky.Táto šunka môže byť podľa výberu (kuracia,morčacia,bravčová).A na vrch pridáme posledný plát chleba.
-
7
Na celý chlieb jemne zatlačíme aby sa nám usadili vrstvy.Potom ho celý natrieme urobenou nátierkou(chrenová+cibuľová smotanová nátierka) a pridkladáme pláty dusenej šunky štvorcovej nie ohrúhlej.
-
8
Tortu si preložíme na okrúhly tanier a začneme ju zdobiť podľa fantázie, ja som použila tú svoju. Okolo dáme plátky salámy aby nám to utvorilo dojem z klobúka.Dookola pridáme korbáčiky a na vrch zapiechneme 4 pareničky.
-
9
Tu je pohľad na tortu zhora, urobíme posledné úpravy (posypeme syrom a pozapichujeme hrozno) a môže sa torta podávať.
-
10
Finálna fotka s prvým rezom.
-
11
Torta v reze. :)
Diskusia k receptu