Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike fotorecept
Foto: pusta
Rozmýšľala som, čo spravím mojim chlapom na Silvestra a rozhodla som sa pre varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike, nechala som ho stuhnúť Zobraziť celý popisRozmýšľala som, čo spravím mojim chlapom na Silvestra a rozhodla som sa pre varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike, nechala som ho stuhnúť a vychladnúť 24 hodín v chladničke, dnes sme ochutnali na raňajky a chuť má ako údené mäsko. Ostatné dobroty na Silvestra chystá môj priateľ, tak sa mám na čo tešiť :-)
porcia
príprava
na 90 °C
Suroviny
1000 g bez kože a kostí |
|
1 celá hlavička |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti udená |
|
podľa potreby studená |
|
Postup
-
1
Očistila som jednu celú hlavičku cesnaku.
-
2
Bravčové pliecko som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou,.....
-
3
...husto som ho prešpikovala cesnakom,...
-
4
...položila som ho do hrnca,...
-
5
...pridala som soľ, u mňa 1 PL, každý podľa svojej chuti si dá,...
-
6
......pridala som cesnak a už nič iné, žiadne koreniny, ani bylinky ani cibuľa do tohoto receptu nepatria,...
-
7
.zaliala som dostatočným množstvom studenej vody, aby bolo pliecko ponorené pod vodou aspoň 5 cm i viac, priviedla som pomaly do varu, piebežne som zbierala penu, aby som mala čistý vývar, ktorý som použila na polievku, varila som na strednom plameni do mäkka, odskúšala som pichnutím vidličky do mäska, ked vošla ľahko, pliecko som vybrala. Uvarilo sa u mňa do mäkka za 90 minút.
-
8
Uvarené pliecko som nechala mierne vychladnúť,...
-
9
...zatiaľ som na dostatočne veľký kus alobalu nasypala mletú údenú červenú papriku, na papriku som položila uvarené pliecko...
-
10
...na ktoré som nasypala hojne údenej papriky....
-
11
..a pevne zabalila do alobalu, dala som ho do chladničky vychladiť a dobre vytuhnúť.
-
12
Dnes malo pliecko na raňajky premiéru, pokrájala som hotové pliecko na plátky hrubé asi 3 mm, podávala som ho na šaláte z poľníčka.
-
13
látky hrubé asi 3 mm, podávala som ho na šaláte z poľníčka. záber zblízka: je dobre vidno špikovanie cesnakom, paprikový obal na povrchu a aj to, že mäsko nie je tučné, tuk sa vyvaril do značnej miery, použila som ho aj s vývarom a cesnakom na prípravu polievky zo šampiňónov s tymiánom. Príprava je veľmi jednoduchá, mäsko získalo za 24 hodín príjemnú údenú chuť aj vo vnútri, zdôraznenú na povrchu, je to výborný domáci výrobok, ktorému sa tie kúpené z obchodu nevyrovnajú, pričom ide o lacnú sviatočnú pochúťku, doma malo toto pliecko veľký úspech už na raňajky pri ochutnávke, vrelo odporúčam vyskúšať. prajem Dobrú chuť :-)
neopravuj moje recepty, poprosím pekne.
chcela som to takto spraviť, nevarila som skutočné údené mäso,aby som ho dávala do vriacej vody, neuč ma, ako to mám robiť, ok? mala som pomerne tučné pliecko a potrebovala som vyvariť väčšinu tuku, čo mi aj vyšlo, pričom samotné mäsko zostalo primerane šťavnaté, bez nadbytočného tuku.
mojim obom šéfkuchárom sa môj postup ráta a s výsledkom sú nad mieru spokojní. úžasne im chutilo a ešte len bude večer :-)
nepíš mi, lebo tebe už nikdy neodpoviem.
dakujem.
aj veľmi chutný, za tie isté peniaze v obchode nič také kvalitné a toľko veľa iste nekúpiš.
vyskúšaj sám, ak áno, poprosím pekne o spätnú odozvu.
dakujem za pochvalu.
chod si pekne po svojom a sústred sa radšej na seba :-)
nechodím opravovať tvoje recepty a bolo by čo opraviť.
neboj, nikto z nich ma neznechutí, a ked ma nevyprovokovali vo svojich
úžasných diskusiách za posledné 3 dni, a vo svojich provokačných komentároch pod mojimi receptami, tak ma nemôžu vyprovokovať ani teraz a už vôbec nie znechutiť.
pamätám si, že si to už raz písala, dakujem za tvoj milý komentár a krásne hodnotenie.
Pekný Silvester a PF 2015 Ti prajem :-)
súhlasím len s tým, ak chcem uvariť iba mäso samotné a nie tučné.
prepáč, ale tu mi išlo vyvarenie väčšiny nadbytočného tuku, mäsko bolo pomerne tučné. nevyvarila som všetok tuk, preto zostalo šťavnaté.
preto som zvolila tento postup, nie k vôli polievke, len so nevyliala vynikajúci vývar, použila som ho dalej na polievku a vyvarený tuk na restovanie cibule a šampiňónov, čiže nič nevyšlo nazmar.
vôbec som to tam nemusela písať, ale chcela som, aby sa vedelo, že aj takto sa to dá.
preto si neprajem, aby opravoval môj recept, aký postup zvolí vo svojej kuchyni on sám, do toho mu ja nikdy nehovorím, neopravujem jeho recept na svoj spôsob.
to nie je vôbec agresívna reakcia. pod iné recepty toto nechodí robiť, len pod moje recepty, nikdy s ničím u mňa nie je spokojný, tak nech na to zabudne!!! stačilo. - toto je môj recept, ktorý som chcela takto robiť.
znevažoval ma aj v tých úžasných diskusiách, k tomu sa vyjadrovať nemienim.
vidíš, sama vravíš, že moje mäsko vyzerá super, krásne naaranžované. a to aj pri tomto postupe
dakujem za pochvalu.
Prajem Ti veselého Silvestra a šťastný Nový rok v dobrom zdraví.
@redakcia ma požiadala o nové nahratie titulnej fotografie, recept znovu sprístupnila.
nech sa ti páči.
Prajem ti veselý Silvester a PF 2015.
radox1, 29. decembra 2014 o 21:50
a to som cital,ze si tu vytvorila fiktivne nicky,ktore na jej recepty pritakavaju ako take telatá.
nemáme si viac čo povedať, ja ti už naozaj nikdy neodpoviem, ani keby si mi niečo pochválil.
recept na pagáče skryla @redakcia pre úžasné komentáre istých používateľov, ktorých nebudem menovať.
ľutujem, tým ti neposlúžim. :-(
dakujem ti za pekné želanie.:-)
odpoviem ti úprimne a v dobrom.
nemám agresívne reakcie, je to odozva na také reakcie, aké agresívne reakcie dostanem po zásluhe. pekne si pozri viac mojich receptov dozadu a zistíš, že na každý slušný komentár som vždy slušne odpovedala. pozri si tie úžasné diskusie za posledné dni o mne bezo mňa, plné napádania, klamstiev a ohovárania, nenávisti a úbohosti od diskutujúcich...nezúčastnila som sa.
všimni si, koľkých pod mojimi receptami úplne ignorujem, nech píšu, čo píšu...
včera pribudol další a pribudnú aj tí z diskusie.
to nejde inteligentnejšie komentovať, ako mi radíš ty.
skús si predstaviť na mojom mieste seba.
ja sem nechodím klebetiť, inému nič podobného nerobím, nikomu sa nehrabem v súkromí, v osobných veciach, nesliedim a nevynášam, hoci viem o nich, čo by radšej nechceli, aby som vedela - to sa na verejnom portáli nerobí nikomu, nie mne.
pozri, ako hnusne napádajú tých, čo sa neboja môj recept pochváliť.
chodím sem dávať recepty, o ktorých si myslím, že sú dobré.
ak sa mi recept páči, tak ho pochválim, bez ohľadu na to, koho je to recept. ty @dara2112 , si všímaj aj toto všetko
som rada, že sa ti moje recepty tak páčia, úprimne ma to teší, dakujem.
PF 2015 ti prajem.
www.levnekoreni.cz/index.php?path=f4...
dostať už aj na rôznych farmárskych trhoch na SVK, tiež sa dá objednať u súkromníkov, dokonca ti ju donesú až domov, aj na nete nájdeš e-shopy a dodávateľov súkromných, podaktorí šťastlivci nakupujú vo Viedni, v Madarsku v Budapešti i v mestách bližšie, videla som už aj v rôznych hypermarketoch u nás a na centrálnom trhovisku na Miletičovej v BA, už to nie je úzky profil, ako býval.
A čo sa týka použitia mäsa - na kvalitný vývar do studenej vody a na chutné mäso určite do vriacej. Ale ty prekrútiš všetko podľa toho, ako ti to práve vyhovuje. Mohli by prepísať aj učebnice. Chybu si NIKDY nepriznáš. Naopak vyštartuješ po tom, mať iný názor ako prezentuješ ty
úžasne chutilo.
Dakujem a 5*
som rada, že ti chutilo :-)))
dakujem ti za pochvalu a za 5*
PF 2015
dakujem za pochvalu.
PF 2015 :-)
dakujem za pochopenie :-)))
PF 2015 aj tebe prajem.
spokojne si u nich objednaj, aj iné, ak si vyberieš, nebudeš ľutovať - sú veľmi kvalitní a seriózni.
niet za čo dakovať, rado sa stalo :-)
rada som pomohla.
Recept je varechovou katastrofou:už kúpa tejto "flaksne",ktorá ,ak by sa dostala nedopatrením do mojej kuchyne,by bola vhodná jedine na pomletie a zmiešanie s vareným hovädzím mäsom na fašírky...je nepochopiteľná.Vyvarením a použitím (!!!) mastného vývaru na polievku sa nedá ani komentovať.Pani si myslí,že objavila novú technológiu v kuchyni (ako pri ceste,ktoré prekladala a dodnes mi nie je jasný účel:) ),neobjavila nič,čo by sa dalo použiť a doporučujem začiatočníkom vrátiť sa ku kuchárskym knihám,kde sa postup dočítajú.Mäso po 90min varení je ako tráva-bez chuti (okrem cesnaku) a neobsahuje nič,čo by telo využilo.Mletá údená paprika má veľmi intenzívnu chuť,ktorá sa dávkuje do jedál ďaleko obozretnejšie,ako neúdená mletá paprika.
Perfektný výsledok dosiahnete kúpou tzv:guľatého pliecka,ktoré upečiete a potriete zmesou oleja s mletou údenou paprikou.Ďalšia verzia je opečenie z každej strany,uloženie do tlakového hrnca na mriežku a udusenie.Po vytiahnutí taktiež potrieť štetcom zmesou oleja a údenej papriky a po vychladnutí nakrájame na tenké plátky.
@redakcia dá sa takéto niečo na vašej stránke ignorovať ? Veď to nie je dobré ani ako silvestrovský vtip !
@pusta tiež sa mi hrabete v súkromí...asi vám pamäť už nefunguje...
Celý uplynulý rok nás @pusta utvrdzuje v tom, že ste "echt" žid a slávny židovský šéfkuchár.
Preto sa pýtam, či vám skutočne tak chutilo svinské mäso. Alebo tu niekto klame?
Inak puste a všetkým varecháčom čo im ide o dobré jedlo prajem veľa šťastia, rodinnej pohody a hlavne veľa zdravia v novom roku 2015 aby sme to jedlo a nielen jedlo, dokázali aj stráviť.
nevedia však, že môj priateľ odpovie len podaktorým varecháčom, ktorých si skutočne váži, určite nie im :-)))
takže provokujú zbytočne a čakať môžu...
ako vidíš, provokácie sa množia a budú množiť, a to z dôvodov, ktoré si veľmi výstižne pomenoval.
ešte vždy im nedochádza, že ich ignorujem a neodpoviem ani ja,
nech píšu, čo píšu a čakať môžu...
mám tiež rozdielne predstavy o slušnosti, ako ty.
ostatné si tiež správne pomenoval, trafil si kliniec po hlavičke :-)))
dakujem za tvoj skvelý komentár :-)
aj ja želám tebe šťastný Nový rok 2015, dobré zdravie, všetko najlepšie v osobnom živote, veľa tvorivej fantázie a dobré varenie, rovnako všetkým milým a slušným varecháčom :-)
dakujem za tvoje krásne želanie :-)
Tu sa dávajú recepty také"čo varím ja doma " podľa toho čo chutí mne a mojej rodine.Môžeš to brať,ale aj nemusíš,môžeš pripomenúť...takto to varím ja,ja tam dávam to alebo ono,iné vynechávam,atď....
Čo sa týka vkladania mäsa do studenej alebo vriacej vody,teoreticky má pravdu @radox1 , ale predstav si že ja niekedy robím tak ako to robila @pusta , nie je to také jednoznačné čo sa týka kvality vareného mäsa,to sú dlhoročné skúsenosti jednak moje,jednak mojej maminky ktorá bola kuchárkou vo vychytených domácnostiach v predvojnovom období a u nej som sa učila aj ja.Nechcela som sa zapojiť do diskusie,ale už ma to štve...!!!!
Začína Nový rok,buďme preto k sebe trošku slušnejší...!!! K tomu vám všetkým želám veľa zdravia,dobrých nápadov čo dať do hrnca aby to chutilo aspoň niekomu okrem mňa.A keď nie tak sa tiež nič nestane!
O hotelových,reštauračných kuchyniach viem svoje...neviem koľkí by obstáli keby boli mojimi zamestnancami,ale na Slovensku veľa nie!!!
áno, je to sporné, kedy, ktoré mäsko do akej vody vkladať, stačí pozrieť rôzne kuchárske knihy i kuchárske učebnice.
u nás doma, u mojej mamy a babičky, sa kedysi vkladalo zásadne do studenej vody, neskôr som už ja údené mäso už vkladala do vriacej vody, hoci je kopa receptov so studenou vodou.
len pripomeniem, že týmto spôsobom, vkladanie do studenej vody, sa dajú pripraviť aj iné časti bravčového mäsa.
napr. takto varím svieže bravčové koleno, bravčový bôčik, krkovičku, dlhé karé, pliecko a iné.
môžem opaprikovať, ocesnakovať, iné postupy voliť.
o hotelových a reštauračných kuchyniach tiež viem svoje :-)
prezentujem moju domácu kuchyňu predovšetkým, ale varím aj podľa uznávaných svetových šéfkuchárov, vtedy to uvediem.
pozri, neodpovedám na invektívy istých varecháčov, viac spraviť nemôžem :-)))
nikoho nenútim, aby robil podľa môjho receptu, je to moja kuchyňa a som toho názoru, že to môže u mňa rešpektovať, nie opravovať môj recept, u seba môže robiť, ako sám uzná za vhodné.
súhlasím s tebou. dakujem za tvoj pekný komentár.
prajem ti PF 2015, nech sa dlho stretávame pri dobrom varení :-)
zdieľam tvoj názor :-)
dakujem.
pán manžel má iné chuťové preferenie, nezazlievam mu to, niekto rád pečené, niekto varené, niekto aj také a aj to druhé.
však takto ako ja som robila, sa pripravuje napr. krkovička, bôčik, svieže bravčové koleno...iné kusy bravčového mäska, tak isto sa aj pečú
je na tebe, čo spravíš, čo vám viac chutí, nezazlievam ti to.
len už ked si robila, mala si ho nechať minimálne tých 24 hodín v chladničke, necháva sa i viac, dokonca sú recepty ktoré udávajú až celý týždeň, potom to ešte lepšie chutí
ten čas, ktorý si na to mala, je príliš krátky.
dakujem za správu a som rada, že si mi o tom napísala :-)
Koho si hovorca?
My,ktorí máme vzdelanie,sme pseudoodborníci,stránka je pre amatérov...nejako sa mi tu stratili odborníci,kde sú ? Keď kritizujem niečo,tak ťa zhadzujem? Pozri tu na recepty,kde sa amatéri za roky vypracovali a posunuli na vysokú úroveň (takmer profesionálnu),mám ti ich menovať?
vid môj komentár pre @jozka2 , vid komentár od @bozulka a moju odpoved, i dalšie moje komentáre.
dakujem.
je to veľmi chutné :-)
údenú papriku používam bežne, záleží od jedla, kedy a koľko jej použijem. ak budeš robiť niečo takéto, skús použiť údenú mletú papriku, dá iný, nový vynikajúci chuťový rozmer :-)
dakujem za komentár.
týmto spôsobom varím bôčik, lalok, svieže koleno, krkovičku, dlhé karé a iné kusy bravčového mäsa - výborné :-)
áno, tá údená paprika dodáva jedlu úplne iný nový rozmer, oveľa lepšiu chuť, vyskúšaj a určite budeš veľmi spokojná.
dávam aj do iných jedál údenú papriku, jej množstvo záleží od typu jedla, do ktorého ju pridávam.
tvoja pochvala ma veľmi potešila, vážim si to od teba :-)
dakujem ti.
PF 2015 ti prajem, veľa zdravíčka, šťastíčka, kopu dobrých receptov a tvorivej fantázie!
moja chyba, že som sa nevyjadrila dosť jasne, prepáč mi to, prosím.
dakujem.
dakujem tii aj za novoročné želanie.
teší ma, že si potvrdil, že fantastické...
dakujem ti za krásnu pochvalu :-)
to je pomaly už tradíciou tejto nemenovanej skupiny používateľov pri každom mojom recepte, Nový rok nevynímajúc :-)
ich úbohosť ma nemôže rozhádzať a ani znechutiť :-)
prezentujú samých seba, nie mňa.
teší ma, že si sa aj niečomu priučila a niečo sa aj dozvedela.
dakujem za tvoj pekný komentár.
veľmi ma teší, že si varila moje recepty a nesklamali ťa, hreje ma to pri srdci :-)
vážim si tvoj výstižný komentár a dakujem!
aj ja Ti prajem v Novom roku 2015 veľa zdravia, šťastia, lásky, pohody, skutočných priateľov dobré varenie a tvorivú fantáziu :-)
dakujem za tvoje krásne novoročné želanie a za pochvalu.
za úspech tvrdo platia muži a nieto ešte ženy :-)))
nedaj sa znechutiť istými drzými sebestrednými nafúkanými majstrami sveta - menovať ich vôbec nie je nutné, ja sa s nimi nebavím, prehliadam ich a to ich žerie ešte viac :-))))) nech by ti napísali čokoľvek, nedaj sa ovplyvniť, stoj si pevne za svojim názorom.
pozri napr. také komentáre, ako dali znalci dobrej kuchyne: napr. @bozulka , @boxik , @norbertklubert... a iní.
tie jedovaté si nevšímaj!!!
lebo máš pravdu ty a to ich ide roztrhnúť, že sú tu viacerí, ktorí sú skúsenejší a vedia :-)))
dakujem za tvoje výstižné komentáre.