Foto: salyoval
Na cuketové obdobie sa vždy veľmi tešíme. Cukety pestujem v rôznych farbách a najviac som si obľúbila žltú,. jej dužina je jemnejšia a farba Zobraziť celý popisNa cuketové obdobie sa vždy veľmi tešíme. Cukety pestujem v rôznych farbách a najviac som si obľúbila žltú,. jej dužina je jemnejšia a farba ukľudňujúca. Bez cukety si nevieme predstaviť grilovačku, veľmi príjemne a ľahko osvieži svojou šťavnatosťou. Robíme si z nej prílohu ku grilovanému mäsu alebo ľahké večere alebo. Tu je jeden recept na chuťovku z cukety.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv umyjeme zeleninu. Papriku a paradajky nakrájame na kolieska. Z cukety odkrojíme konce a nakrájame ju pozdĺžne na 1 cm plátky alebo na kolieska (lepšie sa s nimi manipuluje)
-
2
Plátky cukety osolíme , posypeme bylinkami a opečieme na oleji 3 min z každej strany. Súčasne môžme opiecť aj kolieska paradajok.
-
3
Cuketu obložíme striedavo paradajkou a syrom, ochutíme bylinkami . Prikryjeme pokrievkou, kým sa syr nerozpustí. Na tanier ozdobíme paprikou prípadne sezónnou zeleninou a podávame teplé.
To je ono - prístupné suroviny, jednoduchý recept, rýchla príprava, efektná úprava, iste by nič nenamietali lekár ani peňaženkai!
Preboha, kedy sa na Vareche niektoré vareškárky prestanú predvádzať?!