Foto: skela
Pracne ale efektne a syte.
príprava
na 100 °C
Suroviny
1 kg |
|
600 g |
|
300 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
|
|
150 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
6 ks |
|
150 g |
|
6 ks |
|
12 guľôčok |
|
|
|
150 g |
|
6 ks |
|
6 ks |
|
Postup
-
1
Vymiesame do peny bryndzovu natierku - bryndza a maslo 2:1, mierne osolime. Pridame najemno nasekanu bielu cast jarnej cibulky.
-
2
V sekaciku na robote vymiesame do peny nivovu natierku - niva a maslo 1:1, nesolime.
-
3
Na tortovy podnos ulozime vrstvu chleba bez korky, natrieme 1/3 bryndzovej natierky. Ulozime dalsiu vrstvu chleba. Do zvysnej natierky zamiesame mletu papriku a pazitku alebo zelenu cibulku, natrieme chlieb. Polozime dalsiu vrstvu chleba, ktory potrieme 1/2 nivovej natierky. Prikryjeme chlebom.
-
4
Boky natrieme bryndzovou natierkou, obalime ementalom. Dokladne zabalime do folie a dame vychladit.
-
5
Vajcia dame varit, potom chladit do studenej vody. Ocistime, umyjeme a osusime potrebnu zeleninu. Vajcia osupeme, prekrojime na polovice.
-
6
Povrch "torty" natrieme zvyskom nivovej natierky, po obvode ulozime salatove listy bez hlubov. Zapichnemie 12 sparadiel (na pozicie cisel cifernika), na ktore napichneme polvice vajec v koliesku sunky.
-
7
Smerom k stredu pridavame dalsie suroviny, ak treba ukotvime sparadlami.
-
8
Na reze...
do nej dala,hlavne tá bryndza sa mne páči