Ryžové rolky so zeleninovou plnkou

Tomáš Szabados
kuchár boutique hotela Mama´s v Bratislave, 23. februára 2012
Ryžové rolky so zeleninovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

12 plátkov
200 g
1 zväzok
15 g
100 g
120 ml
350 g




Postup

  1. 1

    Do misky alebo hrnca nalejeme studenú vodu, vložíme do nej ryžový plátok, aby zmäkol. Na stôl pripravíme mokrú bavlnenú utierku, na ktorú položíme mokrý, mierne zmäknutý ryžový plátok.

  2. 2

    Do tretiny naplníme zeleninou, ktorú sme nakrájali na jemné pásiky, pridáme ryžové rezance. Zatočíme, kraje zohneme a dotočíme do konca.

  3. 3

    Potom rozkrojíme šikmým rezom na polovicu. Podávame so sladkou čili omáčkou a limetkou.

Diskusia k receptu

julica
Toto mám v pláne pripraviť, dnes som si nakúpila rezance a zeleninu, ešte papier mi chýba. Rezance však asi treba dopredu namočiť alebo povariť...
evanaaa
@januska21 , ryžový papier dostať aj v Bille, treba hľadať regál s ázijskými surovinami, tam sú aj ryžové rezance, pomôcky na suši a rôzne prísady, aj na wok a podobne.
terusik
aj ja podobne robievam. Ja si ale k tomu dam wasabi a soya sauce. Su fakt chutne a lahke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia