Kukulienkina nátierka fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 5. apríla 2016

Teplá či studená, s pečivom, cestovinou, či len tak samotná, je šťavnatá a taká mne vlastná. Použila som totiž suroviny a postup, ktorý ma Zobraziť celý popisTeplá či studená, s pečivom, cestovinou, či len tak samotná, je šťavnatá a taká mne vlastná. Použila som totiž suroviny a postup, ktorý ma dosť vystihuje.

1-3
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
1,5 dcl
2 dcl
150 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Nadrobno pokrájanú cibuľu som opražila na oleji, keď začala chytať farbu, prisypala som mletú rascu, premiešala a pridala hlivu. Použila som pudingovú misku, má objem 1,5dcl.

    Kukulienkina nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jemne som ju osolila, posypala čiernym mletým korením a nechala dusiť vo vlastnej šťave za občasného miešania na miernom ohni. Zatiaľ som pokrájala kuracie prsia tiež na drobné kocky. Mala som ich za vrchovatú misku. Ostali mi z mäsovej polievky, takže ochutené boli dostatočne. Môžu sa aj vynechať, ale zameniť za iné mäso neodporúčam, tu vyniknú najviac práve tie prsia.

    Kukulienkina nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hneď ako sa dostali na panvicu, zaliala som celé smotanou, po častiach, nevedela som dopredu, koľko sa vsaje do mäsa. Smotana začala vrieť, plameň som vypla a pridala rozmrvenú bryndzu,

    Kukulienkina nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    po jej premiešaní už len kôpor, v tomto prípade mrazený. Soľ už nebola potrebná, bryndza je slaná dosť.

    Kukulienkina nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opiekla som pár krajcov chleba, naložila nátierku a bolo to veľmi dobré papaníčko.

    Kukulienkina nátierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Aj len so zeleninou si určite pochutíte. Na fotke to vyzerá skoro ako treska:-)

    Kukulienkina nátierka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Nuž na môj veru dám si na večeru. Zrovna som rozmýšľal čo by som do mojej rozmlsanej huby hodil, tak toto mi prišlo vhod. Všetko mám a podla surovín to môže byť, len dobré. Z fleku 5* a ukladám.
kecemis
Tak toto papanicko sa stane kuskom mojho sveta. Kedze bryndza je pre mna sviatok, budem musiet pockat, kym sa znova zide cela rodina aby aj oni vychutnali tuto dobrotu.
haji
Kuku, to je úžasný recept. Samé dobré věci, které mám ráda. Jen ta bryndza u nás je atrapa. Neva, recept ukládám, určitě to půjde nějak navléct, buď se snížím k té bakelitové náhradě a nebo vymyslím alternativní řešení.
Jsi šikulka!! Fotografie jsou, jako vždy, úžasné. Kdyby tam omylem vliezol mravec, viděla bych na něm každý chlup. Měj krásný jarní den!! Mávám!
klukodvody
Uloženo, ohvězdičkováno a co jiného dodat než velká dobrota. To oživí naše večeře a rychlá jídla. Moc hezké díky za recept dobře jsi to vymyslela.
kukulienka71
Ďakujem veľmi pekne, milo ste mi recept okomentovali, ostávam s nádejou, že aj vám bude chutiť aspoň tak dobre, ako nám doma. U nás bolo dnes vonku na krátke nohavice, užívajme si pohodu, kým nám to počasie dovolí;-)
klukodvody
U nás bylo 23 stupňů a tak jsme si to Znojmo užili a dobře nakoupili co jsem potřeboval a pak jsme si uvařili a užíváme si náš den a ještě jsi přišla s touhle parádou. Brynzu mám poctivou ještě ze Slovenska a tak bude.
monty469
Podľa ingrediencií to musí byť skvelá nátierka. No Kukulienka je len jedna a recepty má veľmi dobré, chválim :-)
denyany
Táto nátierka je ohromné zaujímavá. Predstavujem si tie chute dokopy, ale najlepšie asi bude urobiť ju a ochutnať naozaj. Je v nej kopec dobrôt, ktoré môžem vždy, tak už sa veľmi na ňu teším.
frezia68
Teda si sa pekne pohrala s fantáziou a priznám sa,že mňa by nenapadla takáto kombinácia.Ale mne by určite chutila,tak som pridala 5* :-) .
bembo
zaujímavá,a určite aj chutná nátierka.počkám si na čerstvý kôpor.už je v KK
kukulienka71
Tých, ktorých zaujala natoľko, že ju aj pripravia, prosím potom o vyjadrenie, či splnila očakávanie. A všetkým ďakujem za hodnotenie, uloženie aj pár milých slov k tomu:-)
mesiar50
Tvoja nátierka vyzerá
F A N T A S T I C K Y. ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
zvoncek
ulozene v KK, myslim si, ze aj bez masa to bude dobre
kukulienka71
ĎAKUJEM, @m äsiar50:-)
@zvon ček, v tom prípade si uprav tekutú zložku na množstvo, aby to malo správnu konzistenciu;-) inak ti dávam za pravdu a ďakujem:-)
manya
dnes som vyskúšala, dobre si skombinovala, si fajn, odporúčam;
luclup
oooo luxusna natierka (: Velka mnamka, urcite niekedy skusim, vdaka za super recept (:
atulienka
tak to je nádhera a iste bude aj moc chutiť. Len čo mi skončí jarná očista, urobím si ju na tvarohový chlebík takmer podľa "Dukana" a mám super delenú večeru. Kukulienka, potom iste napíšem môj zážitok. dávam 5 hviezdičiek a do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia