Foto: skatulka
Tento recept prednedávnom obletel internet a stretla som ho aj tu na vareche. V pôvodnom recepte sa spomínala len syrová plnka a ja som Zobraziť celý popisTento recept prednedávnom obletel internet a stretla som ho aj tu na vareche. V pôvodnom recepte sa spomínala len syrová plnka a ja som sa rozhodla vyskúšať ďalšie a to zemiakovú, syrovú, fazuľovú a špenátovú. Časť múky som navyše nahradila kukuričnou múkou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
Syrová plnka: | |
|
|
Zemiaková plnka: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fazuľová plnka: | |
|
|
|
|
|
|
Špenátová plnka: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto si pripravíme zmiešaním múky, vajíčok, kefíru a pridáme cukor, soľ, sódu bikarbónu a olej. Necháme odpočinúť asi 1 hodinku.
-
2
Pripravíme si plnky. Syrová: najemno nastúhame syr. Zemiaková: uverené zemiaky zmiešame s opečenou cibuľkou a dochutíme soľou a čiernym korením. Fazuľová: fazuľu z konzervy si roztlačíme a ochutíme soľou a čiernym korením. Špenátová: na oleji jemne orestujeme cesnak a špenátové listy a dochutíme.
-
3
Cesto rozdelíme na 8 bochníčkov. Placku rozváľame na menší kruh, do stredu dáme plnku, cesto znovu uzavrieme do bochníčku a rozváľame na placku o veľkosti panvice.
-
4
Ja trošku oleja opečieme z oboch strán.
-
5
Syrové placky sa pri pečení trošku nafúknu, po vychladnutí však nadobudnú pôvodný tvar.
-
6
Podávame ešte teplné, napr. s nejakým smotanovým alebo jogurtovým dipom.
varecha.pravda.sk/recepty/placky-paratha-plnene-sosovicou...
Mňam tie šošovicové asi tiež vyskúšam :)
Super, oceňujem nápaditosť s plnkou a máš ich fakt pekné. S tými vajíčkami celkom súhlasím, možno by stačilo aj jedno. :)