Cviklová nátierka (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 12. decembra 2013

Inšpirácia na vianočné pohostenie...

Suroviny

500 g
1 ks
200-300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Neošúpanú cviklu uvaríme. Kým bude chladnúť, pripravíme si koreniny. Čerstvý zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno. Aníz v dlaniach alebo v mažiari roztlačíme, aby sa "otvorila" jeho vôňa.

  2. 2

    Potom cviklu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme tofunézu, sójový jogurt a koreniny. Podľa potreby dosolíme. Necháme postáť, aby sa chute spojili.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
No neviem kto a ako, ale ja byť na Vianoce Tvojim hosťom, tak radšej si zoberiem z domu za hrsť opekancov alebo sa tvarim, že som sa prejedol na Štedrý večer....
keď si chcem polahodiť, dám si rezeň a dlho naň spomínam, aký bol dobrý, alebo takú lacipečeň. Iste - nie každý deň ale asi tak raz za dva či tri mesiace. Človek predsa nie je bylinožravec ...?
...sójový jogurt mi nechutí. Nie je v ňom veľa chémie ? Môžem ho nahradiť obyčajným jogurtom, alebo domácim kyslým mliekom ? A čo je to "tofunéza" ?
@zinnajdha dufam, ze sa Ta nedotknem, ale aky sojovy jogurt si jedla? My kupujeme biely neochuteny Soyade - je bio a obsahuje sojove boby, vodu a probioticke kultury. Rastlinny jogurt si vyrabam aj doma. No a tofuneza je asi najkvalitnejsia rastlinna majoneza, aku mozes na Slovensku kupit, ale tiez si ju mozes vyrobit doma, ak mas cas...
veganvidya, ďakujem za cenné rady. Nie som vegetarián, mám rada dobré másko, no občas zavegetariánčim. Na domácu prípravu nemám čas, som vyťažená na maximum . V biopotravinách sa nevyznám. Moja snaha o zdravé jedlo končí tým, že čo sa dá, zjem surové. Aj cviklu. Keď sa zíde viac členov rodiny, vtedy uvarím. Budem hľadať biovýrobky podľa Tvojich rád.

Pridaj komentár k receptu: