Foto: tatranka
Recept je z časopisu, Dobré jedlo.Robila som ho prvý krát a som veru spokojná.S letnými prílohami šalátov je to chutná,pochúťka.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Očistené a umyté zemiaky postrúhať na hrubom strúhadle.To isté urobiť aj so syrom ale na jemnejšich dierkach strúhadla.
-
2
Z postrúhanych zemiakov vytlačiť prebytočnú škrobovinu.Do múky pridáte 3lyžičky kypriaceho prášku, / to je jeden balíček /. Slaninku opražíte,masť precedíte.Ostane len pekne do hneda prepražená slaninka. Pripravte si na drobno posekanú petržlenovú vňať a tiež pažitku,
-
3
Medzi tým si vymastite silikónové formičky olejom a vložte do mafinového pekáča. Do nádoby,nalejte 1 dl mlieka,do neho vklepnite 2 celé vajíčka,lyžičkusoli, trochu mletého čierneho korenia,0,80 ml oleja.Uvádza sa olivový,ja som dala stolový slnečnicový. Toto spolu našľaháme . Do misy z múkou kypr.práškom,pridáme nastrúhané zemiaky, 2/3 syru a vysmaženú slaninku.Pridáme našľahanú zmes.Na koniec pridáme pažitku a petržlenovú vňať. Dobre premiešame. Naplníme formičky,asi pol centimeter od okraja. 1/3 zvyšného syra zasypeme na vrchu mafinky.
-
4
Mafinky,asi po 35-40 minútach dostanú krásnu zlatistú farbu.
-
5
Podávala som ich s miešaným šalátom. Veru sme si pochutili aj sa zasýtili.
P.S.: hydináreň v Malom Slavkove tiež zrušili? Pýtam sa kvôli kuracine, o ktorej mám od nás z domova nie práve dobré správy!
P.S.: hydináreň v Malom Slavkove tiež zrušili? Pýtam sa kvôli kuracine, o ktorej mám od nás z domova nie práve dobré správy!