Milujem vôňu čerstvo upečeného pečiva a hlavne keď je domáce....žiadne Ečka.....no proste mňamka :)
porcie
príprava
na 220-180 °C
Suroviny
| 150 g |
|
| 125 g |
|
| 125 g |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| 12,5 g |
|
| 4-5 dl vlažná |
|
| stipka pod kvasnice |
|
| 20 g |
|
| 2-3 PL rozpustený /hera |
|
| rôzne |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si droždie.Do pekárničky si najprv nalejeme teplú vodu do ktorej pridáme štipku cukru a soli a pridáme droždie.Necháme trošku nakysnúť a prilejeme rozpustené maslo.Prisypeme múku,soľ,mletú rascu a semienka.Necháme 30minút alebo podľa potreby vymiešať.Po vymiešaní cesto premiestnime s pekárničky do misky na kysnutie.Necháme kysnúť cca hodinu.Potom z cesta vytvarujeme malé bochníčky,ktoré vyzerajú ako malé zemličky alebo vytvarujeme rožky..Necháme ešte trosku nakysnúť.Medzitým si vyhrejeme trúbu na 200C.Po nakysnutí dáme pečivko na pekáč s papierom na pečenie.Potrieme vlažným mliekom a posypeme semienkami.Pečieme 10min na 200C a potom teplotu v trúbe znížime na 180C a pečieme podľa toho ako dobre pozname trúbu ja som ich piekla potom ešte 10-15min na 180C.









@marienka44 praveze semienka mi vobec nedpovypadavali z vrchu :)ani v pekarni,kde som ako pubertiacka brigadovala.... chleba a zemle nepotieraju vajickom ale ich potieraju vodou s mliekom :)